Різдвяне паломництво святинями Польщі
  • Срд, 06/12/2017 - 10:23
Кальварія-Зебжидовська, Лагєвніки, Краків, Ченстохова
Духівник: о. Володимир Ждан
 
23.12.2017 р.  —  26.12.2017 р.
 
85€+200 грн.
 
 

Пережити Різдво у паломництві – у дорозі… Адже Ісус народився саме під час подорожі… З одного боку, незвичне для нас Різдво, а з іншого – унікальне. Паломництво, під час якого в нашому серці може по-особливому народитися Христос. Святкова та радісна атмосфера Різдвяного Кракова… Участь у Пастирці – Різдвяній Службі Божій…  Щоб прийнявши Новонародженого Ісуса у наші серця, здійснювати подальше, наше життєве паломництво.

 

1 день, 23.12, субота: 

Виїзд зі Львова пізно ввечері.

2 день, 24.12, неділя: 

Приїзд до Кальварії Зебжидовської.

kalvaria

Кальварія Зебжидовська (Монастирський комплекс бернардинців, зведений на початку 17-го століття магнатом Миколаєм Зебжидовським і присвячений Хресним мукам Спаса на зразок єрусалимського храму Гробу Господнього («Кальварія» у перекладі з латини означає «Голгофа»). Кальварія побудована на кшталт Хресної Дороги у Єрусалимі. У цьому архітектурно-парковому комплексі на території близько 300 га розташовані: собор у стилі бароко, монастир бернардинців, 42 невеличких костели та каплички і багатокілометрові кальварійські стежки. У соборі знаходиться ікона Божої Матері з Немовлям, особливо шанована віруючими.

Екскурсія. Хресна дорога.

Переїзд до Лагевнік.

44262346

Санктуарій Божого милосердя в Лагевниках Святіший Отець Іван Павло II проголосив Світовим центром милосердя під час свого перебування в Польщі, в серпні 2002 року. Поруч зі старим костелом, де похована свята сестра Фаустина, поширювала культ Божого милосердя, побудована нова базиліка за проектом проф. Вітольда Ценцкевіча. В оформленні вівтаря в Санктуарій використаний образ куща, нахиленого вітром в одну сторону, і ікона «Ісус, на тебе уповаю». Літургія. Вільний час на приватну молитву.

Переїзд до Кракова. Екскурсія містом. Вечеря. Можливість взяти участь у Пастирці. Нічліг у готелі.

krakow

3 день, 25.12, понеділок, Різдво: 

Сніданок. Літургія, переїзд до Ченстохови, екскурсія Ясною Горою — духовною столицею Польщі.

original_0000000285

Тут знаходиться великий католицький монастир. Повна назва — Санктуарій Пресвятої Діви Марії Ясногорської. Монастир належить монашому ордену паулинів. Ясногорський монастир відомий як місце зберігання Ченстоховської ікони Божої Матері, яку вшановують католики як величну реліквію. На Ясну Гору чудотворна ікона Діви Марії  була перенесена  з міста Белз (суч.Україна) Владиславом Опольським. Інформація про цю подію міститься в старовинному манускрипті «Translatio Tabulae», екземпляр якого, датований 1474 роком, зберігається в монастирському архіві. Паломництва до ікони почалися вже в XV столітті. В 1717 році після отримання згоди від папи Климента XI ікона була коронована в присутності 200 000 паломників.

Апостольською Столицею цей рік проголошено Ювілейним, який пов’язаний з  300-річчя коронації Ченстоховської ікони, де можна отримати повний відпуст.

chestohova

Вільний час на приватну молитву. Екскурсія. Виїзд до Львова.

4 день, 26.12, вівторок: 

Ранкове повернення до Львова.

Вартість паломництва: 85 євро + 200 грн. (можлива оплата в гривні по курсу)

У вартість паломництва входить: 1 нічліг зі сніданком та вечерею; переїзд автобусом єврокласу; супровід духівника-керівника групи; медичне страхування.

У вартість не входить: можливе поселення в одномісному номері за додаткову оплату, витрати на екскурсії загальна вартість – 10 євро.

Телефонуйте:

Просимо, по можливості, повідомити, що інформацію знайшли на сайті "Католицький оглядач"

(032) 247-05-02
(068) 209-54-87
(050) 211-97-02