Різдвяне послання до вірних Донецького екзархату, УГКЦ 2018 р. Б.
  • Суб, 30/12/2017 - 11:30

Всесвітліші і всечесні отці, преподобні брати і сестри  у  монашестві,  дорогі брати і сестри у Христі!

«Сіоне торжествуй, веселися Єрусалиме – місто Христа Бога, прийми Творця» (стихира з Вечірні Передсвяття Різдва).

Кожна християнська родина, яка традиційно з року в рік готується до цього великого свята має можливість порівняти святкування з минулими роками. Кожний рік є неповторним: один – благо сприятливий, а інший – не такий. Україна переживає нелегкі часи. Лихоліття війни торкнулось багатьох родин, змусивши їх покинути рідні домівки. Як їм світло і радісно святкувати Різдво Христове? Як не зламатися і не впасти у відчай у час випробування?

Для християнина у важких хвилинах життя найкращою  розрадою і допомогою є Віра.  

Христос прийшов у цей світ, народився більш ніж 2000 років тому в Палестині від Діви Марії – це історично доведений факт. В той же час Ісус постійно народжується для нас у Пресвятій Тайні Євхаристії. У різних  обставинах життя Бог приходить до нашого серця  у Святому Причасті. Він живий і живе посеред нас, а по смерті очікує нас в Небесному Царстві.

Такі слова розради повинні допомогти кожній віруючій душі перейти це житейське поле терпінь.

Кожна християнська деномінація по-різному відзначає Різдво Христове, можливо не так як традиційні християни, але все-таки святкують його.

Які б життєві труднощі нас не зустрічали, прихід Сина Божого як Месії-Христа додає нам завжди нової сили бачити промінь світла навіть в непроглядній темряві.

Приєднуємося до тих, хто в псальмо співах навіть у великій життєвій скруті вихваляє Його.

«Радіймо всі вірні, заспіваймо і однодушно закличмо. Приходить спасіння для всіх – надходить Господь, щоб родитися і спасти тих, що боговгодно святкують Його народження»

«Вифлеєме, земле Юдейська, прикрашуй брами! Бо приходить до тебе Діва й Богородиця, щоб породити в вертепі та покласти у яслах мого Бога й Господа» (тропарі з канону Передсвяття)

Мого Бога і нашого Бога, який створив Вселенну, а нам дав завдаток на життя вічне.

З нами Бог – розумійте народи, і покоряйтеся, бо з нами Бог!

Христос Рождається!                                             Славімо Його!  

 

+  Степан (Меньок)

Екзарх Донецький

Дано в Запоріжжі