Різдвяне привітання Владики Петра Стасюка
  • Пон, 26/12/2016 - 09:24

Христос Рождається!

Багато чого відбулося в цьому році, як вдома, так і за кордоном. Ми бачили війну, переслідування християнства та  багато іншого. Ми були свідками національних виборів, як в Австралії так і за кордоном, все це не могло не впливати на наше життям. Коли до всього цього додамо і наше духовне життя, тоді ми розуміємо, що ми не самотні. Готуючись  до Різдва Христового, ми бачимо, що ми не самі. Багато хто шукає відповідей на життєві питання через Ісуса Христа і через Церкву, яку він заснував для нашого направлення.

Безсумнівно, ми знаємо, що ми самі повинні брати відповідальність за наше власне життя. Ми не можемо брати приклад з людей, які здаються, також не можемо виправдовувати свої помилки на прикладах інших.  Коли ми починаємо брати на себе відповідальність за наше духовне життя та починаємо рости у вірі, тоді ми стаємо здатні подолати будь-які перешкоди, які стають в нас на шляху.

У цьому році ми як спільнота матимемо два важливі проекти, які допоможуть нам знайти відповіді на ваші життєві питання. Ми зараз розповсюджуємо Катехизм Української Греко-католицької Церкви, “Наша Пасха“, який доступний українською та англійською мовами. Багато хто знайде там відповідь на важливі запитання. Він дасть відповіді на різні духовні запитання та зможе поглибити віру. Цей катехизм є результатом 20 річної відданої та тяжкої праці багатьох людей, якими Патріарх та Синод Єпископів УГКЦ довірили це святе діло, щоб допомогти нашій церкві зростати в знанні та вірі. Коли ви придбаєте цю книгу та почнете її читати, як вже зробили багато хто, ви оціните її важливість.

2017 рік буде роком молоді. Минулий рік був роком милосердя. Це була справді духовна і натхненна подорож для усіх.  Це був період нашого духовного зростання.

Зараз молоді люди мають багато проблем в сучасному пост християнському суспільстві. Ми живемо в тяжкі часи. Сьогодні нелегко бути молодою віруючою людиною. Вся наша робота зараз зосереджена на нашій молоді, допомозі молодим людям зростати у вірі. Це великий духовний проект, в якому задіяні усі єпархії нашої церкви у світі. Ми сподіваємося, що ці намагання увінчаються успіхом.

Крім того в наступному році ми будемо відзначати дивовижну подію. Адже 50 років тому чотири сестри Василіянки приїхали до Австралії на місійну працю та приєдналися до УГКЦ в Австралії. Ми можемо тільки дивуватися як багато вдалося зробити сестрам за всі ці роки в Австралії. Їхня посвята та побожність допомогли багатьом знайти своє духовне життя. Ми можемо тільки дякувати Богові за те, що послав їх нам та дозволив нам допомогти їм бути свідками Божої любові.

+ Петро
Єпарх для українців Католиків Австралії, Нової Зеландії та Океанії