Різдвяне звернення Голови Патріаршої Катехитичної Комісії Владики Петра (Стасюка)
  • Суб, 27/12/2014 - 13:14

Головам єпархіальних катехитичних комісій, катехитам

 Слава Ісусу Христу! 

Дорогі співпрацівники в катехитичному служінні!

Минає важкий для України і всіх нас рік. Хочемо побажати Вам радісного і мирного свят-кування великого Господнього таїнства, через яке щоразу маємо нагоду досвідчувати безмежну Божу любов і милосердя до кожного з нас.

З радістю повідомляємо, що у 2015 році вірні нашої Церкви збагатяться перекладами Катехизму УГКЦ «Христос – наша Пасха» португальською, російською та англійською мовами. Праця робочої групи була дуже плідною: відбулося ряд зустрічей УГКЦ за участі Блаженнішого Святослава та Голови Комісії Вл. Петра, на яких було обговорено та перевірено переклади. Укладено графік подальших перекладів Катехизму на іспанську, польську, румунську та словацьку мови. Також створено робочу групу, яка аналізує катехитичні програми та підручники й узгоджує їх з Катехизмом УГКЦ. Закликаємо Вас теж користуватися Катехизмом у своїй праці.

Рік 2015 присвячений Слузі Божому Митрополиту Андрею, рівноапостольному князю Володимиру, та св. мученикам Борису та Глібу. Ласкаво прошу в катехитичному служінні особливу уваги присвятити цим постатям. Хай вони допомагають нам щедро свідчити своїм життям про Христа всім, до кого Церква нас посилає.

У цьому році плануємо провести всецерковний конкурс сучасної релігійної пісні «Пісня серця», присвячений Слузі Божому Митрополиту Андрею, рівноапостольному князю Володимиру, та св. мученикам Борису та Глібу. Положення, заявка, список пісень, які не будуть допускатися до конкурсу, та інші необхідні документи можна віднайти на сайті комісії за адресою www.pcc.ugcc.org.ua. Хай слова Митрополита, які стали гаслом конкурсу: «до єдності духу, миру і любові!» стануть нам дороговказом цього року!

Триває праця над підготовкою до Патріаршого Собору у 2015 р. «Жива парафія», членом Секретаріату якого є с. Луїза Цюпа, СНДМ. Готуючись до Патріаршого Собору, просимо Вас промовляти молитву, щоб Господь благословив Собор та лучитися у молитві з усією Церквою.

На Соборі важливими темами буде Боже слово і катехиза, тому просимо приготувати коротку відеопрезентацію на ці теми (тривалістю 3-5 хв.): наприклад, про працю біблійного гуртка, проведений брейн-ринг, прощу та інші заходи, і до травня 2015 р. передати до Комісії. Ці матеріали будуть презентовані підчас обговорень.

Протягом року тривала праця над програмою катехуменату: видруковано програму катехуменату, триває її переклад на англійську, португальську та російську мови. Триває праця над редагуванням посібника «Заповіді Божі та Блаженства».

У 2015 р. відбудеться всецерковна катехитична конференція про катехуменат в УГКЦ 20-22 серпня. Ласкаво запрошуємо Вас планувати Вашу участь у конференції, можливо, хтось з Вас буде делегатом на Соборі 24-27 серпня.

Складаю Вам свою подяку за ще один нелегкий рік катехитичного служіння. Хай Господь щедро благословляє Вашу працю у Його винограднику! Натхнення, творчості, миру і радісного служіння!

Благословення Господнє на Вас!

+ ПЕТРО (Стасюк)

Голова Патріаршої катехитичної комісії