Різдвяні обіди для бідних та безпритульних
  • Нед, 10/01/2016 - 16:21

Християнська Cпільнота cвятого Егідія наслідуючи слова Христа: «Все, що ви зробили одному з моїх братів найменших – ви мені зробили»,  вже понад сорок років організовує Різдвяні обіди для бідних та безпритульних у різних куточках світу. Починаючи з 2005 року, у Львові спільнота щорічно 7 січня організовує різдвяне свято для бідних нашого міста.
 
Цього року різдвяний обід відбувався у храмі Покрова Пресвятої Богородиці на вулиці Личаківській. Кожен з гостей, а це понад 250 людей, отримав особисте запрошення взяти участь у цьому святі. Різдвяний обід поблагословив та звернувся вітальним словом до присутніх Преосвященніший Владика Венедикт, який наголосив на Божій любові до кожної людини, яка особливо проявляється в часі Різдва.
 
На обіді окрім святкового столу, була передбачена і культурна програма – різдвяний вертеп, коляди, а також наприкінці кожен із гостей отримав подарунок у вигляді солодощів та теплого одягу. Оскільки волонтери Спільноти святого Егідія протягом року допомагають бідним, які приходять на обід, тут завжди панує домашня, дружня атмосфера свята – здається, тут зустрічаються давні друзі, велика родина. Деякі бездомні на обід намагаються причепуритися, знайти чистий, навіть елегантний одяг. Свято завершується подячною молитвою та святковою колядою. Цього року, як і попереднього активну участь у різдвяному обіді для бідних та безпритульних нашого міста брали також волонтери з парафії Покрова Пресвятої Богородиці, які допомагали як продуктами, так і особистим служінням біля столів.