Різдвяні привітання Митрополита Львівського Мечислава Мокшицького
  • Пон, 24/12/2018 - 17:31

“Не бійтесь, бо я звіщаю вам велику радість, що буде радістю всього народу: Сьогодні народився вам у місті Давидовім Спаситель, він же Христос Господь. І ось вам знак: Ви знайдете Дитя сповите, що лежатиме в яслах” (Лк 2,10-12) . Це слова Ангела, який з’явився пастухам, що пасли овець біля Вифлеєму. Чуємо їх в Євангелії від святого Луки.

Хочу підкреслити слово «сьогодні». Це «сьогодні» приходить до нас спасіння. Це сьогодні у маленькому Дитятку приходить на землю Спаситель. Звичайно, з одного боку, ми лише згадуємо подію, яка сталася дві тисячі років тому в Ізраїльській землі. Однак, з іншого боку, це спасіння приходить до нас саме в наше «сьогодні». Якщо звертаємо свої очі, своє серце і свою молитву, сповнену віри, до Христа, то тієї ж миті спасіння приходить і стає для нас актуальним. Як читаємо у Другому Посланні Святого Апостола до Корінтян: «Ось тепер - час сприятливий, ось тепер - день спасіння» (2Кор 6,2). Нерідко людина лише перед лицем смерті усвідомлює собі, якими малими і незначними були її зусилля у здобуванні кар’єри, грошей, слави. Але, можливо, саме сьогодні пора на те, щоб прийняти істину про спасіння і вічне життя до свого серця? Адже не знаємо, що буде завтра. Від Христового Різдва, від Його справи спасіння, завершеної на хресті, для кожного з нас, поки ми живемо, триває це «сьогодні».

Дорогі Брати і Сестри!

Святкуючи радість Різдва, посеред ялинок і святкових декорацій, посеред співу колядок, зустрічей з близькими та рідними за святковим столом, від усього серця бажаю всім нам пам’ятати і глибоко в серці розважати Таємницю приходу на світ Спасителя. Нехай в наших серцях і в наших родинах возноситься щира і вдячна молитва до Бога, який прийшов на землю як Дитина, щоб стати одним із нас. Нехай в нас і посеред нас панує мир, добро, любов, радість, злагода і надія!

Христос рождається!

Славімо Його!