Різдвяні символи на площі Святого Петра будуть встановлені до початку Ювілею
  • Втр, 17/11/2015 - 19:08

Беручи до уваги той факт, що 8 грудня, в урочистість Непорочного Зачаття Пречистої Діви Марії, відбудеться урочисте відкриття Надзвичайного Святого Року Милосердя, праця над приготування різдвяної ялинки та вертепу на площі Святого Петра будуть завершені до цієї дати, хоч офіційне засвічення ялинки заплановане на 18 грудня. Про це йдеться у повідомленні Губернаторства Держави-Міста Ватикану.

Цього року ялинка прибуде вночі між 18 та 19 листопада з південнонімецької федеральної землі Баварії. Мова йде про дерево виду ялина європейська висотою 25 метрів. У приготування прикрас для неї зробили вклад діти з онкологічними захворюваннями з деяких італійських лікарень: деякі з кульок будуть репродукціями зроблених ними глиняних виробів, які зображують їхні мрії та бажання. Разом з батьками ці діти брали участь у спеціальній програмі керамікотерапії, що діє при деяких лікарнях.

Цьогорічний вертеп подарований архидієцезією та автономною Провінцією Тренто, що на півночі Італії. На фоні характерних будівель цього регіону будуть розміщені 24 дерев’яні статуї в повний ріст, частина з яких стосуватиметься події Різдва – це святий Йосиф з Марією та Дитятком Ісусом і три Волхви зі Сходу, які прийшли Йому вклонитися, а навколо них – люди в одязі, типовому для трентійського регіону першої половини ХХ сторіччя.

Вранці, 18 грудня, делегації з Баварії та з Провінції Тренто, а також деякі діти, що брали участь в приготуванні прикрас, будуть прийняті Святішим Отцем на аудієнції. Того ж дня ввечері відбудеться урочисте засвічення ялинки та інавгурація вертепу.