Різдвяний подарунок для українських глядачів: фільм «Католицизм» покажуть на телебаченні
  • Птн, 10/12/2021 - 12:10

На свято Миколая, 19 грудня, о 18:30 розпочнеться спецпроєкт «Католицизм» на телеканалі «Перший Західний». Проєкт триватиме 10 тижнів, і щонеділі глядачі матимуть можливість переглядати серію фільму та обговорення в студії. Про це повідомила координаторка програми «Католицизм» в Україні с. Климентія Луків, Згромадження сестер святого священномученика Йосафата.

Фільм можна буде переглянути в етері телеканалу та на сайті телеканалу онлайн. Зауважмо, що телеканал «Перший Західний» є в усіх кабельних мережах, а також на супутниках.

Гостями спецпроєкту будуть філософи, кінопродюсери, мистецтвознавці, історики та богослови.

Десятисерійний фільм «Католицизм» є прикладом блискучої  роботи кінематографістів та продюсера Майка Леонарда, багатолітнього співробітника щоденного ранкового розмовного телешоу «The Today Show» американської телевізійної компанії NBC.

Знятий у стилі документально-пізнавальних програм телеканалу «Discovery», фільм захоплює з першого кадру і звука. Загалом зйомки відбувалися у 50 локаціях у 15 країнах світу. Споглядаючи шедеври культури і мистецтва разом з ведучим єпископом Робертом Барроном, глядачі мають нагоду пізнавати істину, добро і красу католицької віри, мандруючи від історичних місць священної землі Ізраїлю до живого серця Уґанди, від славних святинь Європи до вулиць Мехіко, Калькутти та Нью-Йорка.

Український дубляж було здійснено у студії «Le Doyen», власником якої є п. Богдан Батрух, кінопродюсер і меценат проєкту. За його словами,  цей фільм з певністю можна віднести до шедеврів духовного кіно.

Усе разом – відеоряд, музика, тексти – дають глядачеві змогу подивитися на звичні речі у новому ракурсі та по-новому відкрити для себе християнську віру.

Пригадаємо, що проєкт «Католицизм» має євангелізаційну мету і включає книжку, десятисерійний фільм (його можна придбати на флеш-носії) та унікальну розробку від World on Fire — навчальну програму для занять у малих групах у парафіях. Чимало християнських спільнот в Україні та за кордоном у 2021р. уже розпочали навчання за програмою «Католицизм».

На початку січня наступного року у Львові також запланована презентація аудіокниги «Католицизм: мандрівка до серця віри» у гарнізонному храмі Святих апостолів Петра і Павла.