Робочий візит владики Венедикта до м. Варшави
  • Втр, 02/07/2013 - 14:48

З 27 по 30 червня 2013 р. Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівський, перебував з робочим візитом у м. Варшава (Польща). Разом з владикою в Польщі перебували диякони – Назарій Ярунів, Тарас Собешкевич та піддиякони: Тарас Ляшок і Андрій Прадивус.

Впродовж перебування у Варшаві Єпископ-помічник спільно молився та проводив зустрічі з римо-католицькими та греко-католицькими громадами столиці Польщі. Під час зустрічей, а також і в проповідях, владика наголошував на спільному примиренні та взаємному прощенні українського та польського народів за ті трагічні події, які, на жаль, мали місце в минулому.

Нагадаємо також, що 26-30 червня тривав візит до Польщі Блаженнішого Святослава разом з Митрополитами УГКЦ.

Зокрема, 27 червня Першоієрарх УГКЦ відвідав Люблін, де зустрівся з Архиєпископом Станіславом Будзіком, Митрополитом Люблінським, та очолив панахиду за жертвами Волинської трагедії. Додамо, що на поминальній молитві був присутній Президент Польщі Броніслав Коморовський. Наступного дня, 28 червня, напередодні вшанування пам’яті 70-х роковин Волинської трагедії, у Варшаві було підписано Українською Греко-Католицькою Церквою і Римо-Католицькою Церквою Польщі спільну Декларацію та відбулася зустріч Блаженнішого Святослава з Маршалками Сейму та Сенату Польщі.

29 червня у м. Гурово-Ілавецькому Глава УГКЦ очолив Божественну Архиєрейську Літургію з нагоди святкування 1025-ліття Хрещення України-Русі, за участю кількох тисяч вірян з Польщі та з-за кордону.

Джерело: Прес-служба Львівської архиєпархії