Родичі захисника «Азовсталі» на аудієнції з Папою Франциском
  • Срд, 21/12/2022 - 20:25
Дружина та син українського військовополоненого передали Папі символічні подарунки та списки українських полонених з надією на те, що вдасться посприяти їхньому звільненню.

Календар, що розповідає про знищення, які несе війна, та про героїчний спротив українського народу. Такий подарунок Папа Франциск отримав у середу, 21 грудня 2022 р., від Лариси, дружини українського військовополоненого, та від Сергія, їхнього сина. Разом з представниками Посольства України при Святому Престолі вони брали участь в загальній аудієнції.

 

Подарунок є розповіддю про біль, але також про надію на те, що 2023 рік буде роком миру. Святіший Отець переглянув кожну сторінку календаря, що відверто засвідчують біль населення міста-мученика Маріуполя, яке тривалий час перебувало в облозі російських військ. Про відважний спротив, який став символом, нагадує напис «Азовсталь».

 

Пані Лариса вручила Папі список українських військовополонених з надією на те, що він зможе посприяти звільненню, чи принаймні покращенню умов перебування. Вони подарували Святішому Отцеві також ікону Пресвятої Богородиці та вишиваний рушник.

Дружина Посла України при Святому Престолі Діана Юраш подарувала Папі дідуха. «Це останні колоски, зібрані на полях, де сьогодні падають бомби та міни», – зазначила в коментарі для «L’Osservatoe Romano» співробітниця посольства Ірина Скаб.