Родини героїв «Небесної сотні» побували на батьківщині патріарха Йосифа Сліпого
  • Пон, 22/05/2017 - 13:09

20 травня Музейно-меморіальний комплекс «Рідна хата» імені патріарха Йосифа Сліпого, що в його родинному селі Заздрість на Тернопільщині, відвідали родини героїв «Небесної сотні» з усієї України.

Під час екскурсії відвідувачі ознайомилися із життєвим шляхом ісповідника віри. Їх особливо вразила відвага у боротьбі з радянським режимом,  постійне змагання за українську ідею та вірність своєму народові. Затишок і побут, який панує в рідній оселі Йосифа Сліпого, сприяли тому, що відвідувачі «у Заздрості по-новому відкрили для себе постать патріарха Йосифа».

Захід організували Тернопільська обласна державна адміністрація в особі начальника управління з питань внутрішньої політики релігій і національностей Ігоря Кульчицького. Від Адміністрації ОДА родини Героїв Небесної сотні отримали в подарунок примірники нового перекладу біографічного твору про Йосифа Сліпого «Ісповідник між Сходом і Заходом. Портрет українського кардинала Йосифа Сліпого» авторства світової слави історика Ярослава Пелікана.

Нагадаємо, що саме в Музейно-меморіальному комплексі «Рідна хата» на батьківщині патріарха Йосифа 17 лютого цього року відбулися центральні святкування на відзначення 125-ліття від дня його народження, які очолив Глава УГКЦ Блаженніший Святослав. Комплекс знаходиться під кураторією Релігійного товариства українців-католиків «Свята Софія» США.