Родини мігрантів взяли участь у прощі Львів-Страдч
  • Пон, 29/10/2018 - 13:29

27 жовтня розпочалася нічна піша проща родин мігрантів зі Львова до відпустового місця у селі Страдч. Таке паломництво традиційно організовує Комісія у справах родин Львівської архиєпархії.

О 20:00 прочани зібралися у соборі Святого Юра. Духовний опікун прощі отець Тарас Фітьо у співслужінні з сестрами служебницями відправили у храмі Акафіст до Йосафати Гордашевської. Відтак у нічну дорогу до Страдча вирушило 180 паломників. На Янівському цвинтарі, на могилі світлої пам'яті ієр. Дмитра Блажейовського, відправили панахиду. Молилися також і на могилі блаженного о. Олексія Зарицького у селі Рясне-Руське.

Дорогою паломники слухали катехизи священиків, молилися на вервиці, співали духовні пісні, ділилися свідченнями, працювали у групах.  

До Страдча прочани дісталися близько п’ятої години ранку 28 жовтня. На відпустовому місці були відправлені Свята Літургія, молитва за зцілення,  Хресна дорога.

Нагадаємо, що прощі родин мігрантів, у тому числі нічні піші прощі,  започаткував в Україні отець Василь Поточняк, виконавчий секретар Пасторально-міграційного відділу УГКЦ, який після важкої хвороби відійшов у вічність 15 квітня 2015 року в місті Брешія (Італія), похоронений у Марійському духовному центрі в Зарваниці.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://palomnyk.at.ua