Росія продовжує знищувати цивільне населення в Сирії
  • Суб, 25/06/2016 - 19:54

Росія останнім часом часто любить приміряти на себе маску захисника консервативних цінностей та переслідуваних християн. Однак її дії в Сирії говорять багато більше про облудність таких масок.

Як повідомляє УНІАН, Сирійський центр моніторингу з дотримання прав людини заявив про те, що в результаті авіанальоту на село Аль-Курія у районі міста Дейр-ез-Зор загинули 47 осіб, у тому числі 31 цивільний.

Агентство повідомляє, що влаштували наліт «сирійські або російські військові літаки». Реакції сирійської влади на ці повідомлення поки не надходило. Читайте також У світі зафіксували рекордний за чверть століття рівень насильства і тероризму Міністерство оборони Росії не раз наголошувало, що літаки ВПС Росії не завдають ударів по мирному населенню Сирії. Село Аль-Курія знаходиться на середині шляху між Дейр-ез-Зором і іракським кордоном. Цей район контролюється угрупованням "Ісламська держава". Саме місто Дейр-ез-Зор частково контролюється сирійською урядовою армією, оточеною з усіх боків загонами бойовиків. Армія Асада протягом останніх тижнів намагається зламати опір терористів і відновити зв'язок з Дейр-ез-Зором, навколо якого знаходяться в тому числі і нафтові родовища.

Як повідомляв УНІАН, експерти AMG заявили про 192 випадки загибелі мирних жителів в результаті дій російської авіації. Читайте також Затримані у Харкові таджики пройшли підготовку у таборах ІДІЛ та воювали у Сирії Наведена AMG оцінка чисельності загиблих зроблена виходячи з числа верифікованих інцидентів. Більше 1300 ймовірних жертв російських авіанальотів на сайті AMG перераховані поіменно. Автори доповіді AMG стверджують, що Росія в перші місяці операції активно обстрілювала цивільну інфраструктуру в Сирії, в тому числі, пункти видачі їжі, водоочисні споруди. На їхню думку, ці удари призводили до масової загибелі мирних жителів (коли число жертв становило 20 осіб і більше) 16 разів. Зокрема, 71 мирний сирієць загинув в результаті удару по ринку в місті Аль-Букамаль в провінції Дейр-ез-Зор, говориться в доповіді.