Російські терористи викрали, катували і спалили слов'янського пастора Олександра Павенко і його двох дітей. Трагічні подробиці
  • Пон, 21/07/2014 - 12:03

Радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко розкрив моторошні подробиці мученицької смерті сім'ї пастора Слов'янського відділення Церкви Преображення Господнього Олександра Павенко, про яку він вперше повідомив 8 липня на прес-конференції.

За його словами, встановлення істини в цьому випадку важливе ще й тому, що російська державна пропаганда вже поспішає подати загибель цих невинних людей як справу рук українських військових.

"Хтось повідомив терористам, що служителі Церкви Преображення Господнього допомагають і годують солдат української армії та Нацгвардії, які стоять на блокпостах навколо Слов'янська і, можливо, повідомляють їм інформацію про дії терористів, - повідомляє на своїй сторінці в Facebook радник міністра в неділю, 20 липня. - Не виключено, що наводку на знищення служителів протестантської церкви  дали служителі Московського патріархату, що ненавидять всіх, хто не слухає їх брехню во славу Путіна і Великої Росії".

Павенка разом з синами, Павенко Альбертом Олександровичем 1990 року народження і Павенко Рувимом Олександровичем 1984 року народження, і ще двома служителями церкви - Бродарським Віктором Івановичем і Величко Володимиром Олександровичем - бойовики викрали 8 червня прямо під час святкового богослужіння до Дня Трійці.   

Терористи забрали з собою чотири автомобілі, що належать жертвам викрадення - Cevrolet Evanda, Ford Transit, Land Rover Discovery, Toyota Avensis.

"Служителів Господа катували, а потім розстріляли", - пише Геращенко.

Отримавши догану від полковника російських спецслужб Ігоря Гіркіна ("Стрілка", "Стрелкова") вбивці спробували зімітувати загибель служителів нібито від мінометного вогню української сторони.

Вони поклали тіла мучеників у найдешевшу машину ("яку не шкода" - авт.) з чотирьох - Cevrolet Evanda і спалили її, щоб приховати сліди злочину.  

Тіла загиблих були поховані терористами в братській могилі на території дитячої лікарні Слов'янська разом з двома десятками трупів терористів. Керівником похоронної зондеркоманди був російський найманець по кличці "Дроворуб".   

Решта три автомобіля служителів церкви вбивці прихопили з собою під час втечі зі Слов'янська до Донецька. 

Сьогодні у звільненому українськими військами Слов'янську вірні Церкви Преображення Господнього, які  залишилися в живих, зібралися разом у храмі, щоб відслужити молебень за невинно убієнними. Після молебню парафіяни підуть до братської могили в саду Слов'янської дитячої лікарні.

"Але російська пропаганда представлятиме все так, що жителі Слов'янська прийшли пом'янути нібито загиблих священиків Московського патріархату, убитих нібито українськими військовими-бендерівцями. А також вклонитися терористам - захисникам Слов'янська! Про те, що буде саме так, можете не сумніватися", - стверджує Геращенко.   

14 червня від попадання в автомобіль осколка мінометного снаряда проросійських сепаратистів загинув на місці старший пастор протестантської церкви "Оновлення", голова міської Ради церков Сергій Скоробогач.  

Полон терористів пережили донецькі пастирі Микола Калініченко (з конфіскацією авто) і Сергій Косяк.