Роздуми владики Венедикта на читання Середи Сиропусного тижня
  • Суб, 16/03/2013 - 10:24

Середа Сиропусного тижня – читання на Вечірні

Йоіл 4, 2–21

«Готуйтесь до війни! Збудіть хоробрих!»

Дуже часто, коли в наше життя приходять якісь труднощі і випробування, до нас приходить страх, який, часом, паралізує нас, і ми не знаємо, що робити. Тоді приходять більші виклики, а ми вже маємо знеохоту.

Може, подібно є з тим часом, коли приходить Великий Піст. З одного боку, ми усвідомлюємо, що Церква закликає нас до більшої стриманості, щоби ми присвятили більше часу на молитву, щоб глибше поглянули на себе, на свої недоліки, вади, слабості. Але з іншого – ми так звикли до свого стилю життя, що змінювати все, здається, нереально, а, можливо, ми не настільки того хочемо.

Однак Господь через пророка сьогодні закликає нас до цієї війни, до цієї боротьби. Мусимо усвідомлювати, що Бог входить з нами в цей піст, Бог кличе нас до відваги. Господь буде перебувати з нами і дасть нам силу до багатьох речей. А нам треба хотіти це прийняти. Водночас треба зрозуміти, що наші бажання вимагають зусилля і часу, тоді зможемо чимало за час Великого Посту перемінити і багато в чому наблизитись до Бога.   

+ Венедикт