Роздуми владики Венедикта над сьогоднішнім Євангелієм та Апостолом
  • Срд, 24/06/2015 - 00:00

Середа 4 тижня по П’ятдесятниці

Мт. 11, 20–26 «Ти затаїв це від мудрих та розумних і відкрив це немовлятам»

Може здаватись дивним, як Господь може затаїти щось від когось, адже Він хоче кожну людину привести до Свого Царства, кожній відкрити правду про себе.

Однак, часто людина почувається самодостатньою, вважає, що сама може дати собі раду, і Господь тоді ніяк не може втрутитися в її життя, щоб допомогти. Лише, коли людина почувається безпомічною, слабкою і шукає допомоги, просить Бога про заступництво, пускає Його в своє життя, тоді Він може допомогти.

 

Рим. 11, 2– 2 «Отак і нині є останок, вибраний за благодаттю»

В історії Старого Завіту бачимо часто, як вибраний народ відходив від віри в єдиного Бога. Лишались віруючими не багато. Сучасний світ також для нас часто виглядає агресивним, зматеріалізованим, прагматичним, і на такому тлі ми не можемо усвідомити собі, що в світі є багато людей на різних становищах. Є бідні, є багаті, є люди, які, незалежно від соціального статусу, живуть вірою.

 Будьмо певні, що доки існуватиме світ, Вселена, доти люди будуть жити вірою в Бога. Ніколи не звертаймо увагу на обставини, які є навколо нас. Бо обставини є такі, які є. Але будьмо свідомі того, що як в історії Церкви були такі свідки віри, що у будь-яких обставинах завжди жили вірою, завжди уповали на Господа, то і в нас ніякі обставини цієї можливості не заберуть.

+Венедикт