Роздуми владики Венедикта над сьогоднішнім Євангелієм та Апостолом
  • Суб, 27/06/2015 - 00:00

Субота 4 тижня по П’ятдесятниці

Мт. 8, 14–23: «Зцілив усіх недужих»

Життя Ісуса Христа свідчить про велику Божу любов, яку Господь має до кожної людини від віків. Бог послав Свого Сина, бо дуже любив людей і вболівав про їхнє спасіння.

І так само й зараз Господь в кожній ситуації виявляє милосердя для кожної конкретної людини, для кожної її потреби. Так, як Ісус приходить до Петра і зціляє від гарячки Його тещу, оздоровляє  недужих, біснуватих, втішає сумних і навертає грішників, так і зараз Він приходить до кожного з нас і простягає Свою руку.

Бачимо, що Святе Письмо нам нині говорить: «зцілив усіх недужих», тобто – не оминув своєю увагою нікого. Вміймо і ми бути милосердними до кожної людини, яку Господь нам посилає!

 

Рим. 6, 11–17 «Вважайте себе за мертвих для гріха, а за живих для Бога, в Христі Ісусі»

Ми завжди в житті маємо вибір. Чи йти за нашими пристрастями і пожаданнями, які часто накидаються на нас, штовхають нас до цього і примушують, чи піддатись Божому Духові, жити в Бозі, який нас кличе до добра, терпеливості, молитви, прощення.

 І бачимо, коли ми живемо в гріхові, гріх вимучує людину, він не дає їй правдивого добра і щастя. А коли людина живе в Господі, вона відчуває радість життя, смак, цілісність. Не існує третього стану: або ми є з Богом, або без Нього, або ми живемо в гріхові, або ми мертві для гріха і живемо для Бога!

+Венедикт