Роздуми владики Венедикта над сьогоднішнім Євангелієм та Апостолом
  • Нед, 12/07/2015 - 00:00

Неділя 6-та після П’ятдесятниці

Мт. 9, 1–8: «Побачивши їхню віру, Ісус сказав розслабленому: “Бадьорися сину, твої гріхи відпускаються”».

Унікальний випадок, який нам ще раз показує важливість віри, подає сьогоднішнє Євангеліє. Бачимо, що не через віру людини, яка потребує зцілення, Бог її дає оздоровлення, але через віру інших людей. Євангеліє навіть не вказує, ким був цей розслаблений, нічого не пояснює про його віру, але показує віру інших людей.

Саме відповідно до нашої вірі, відповідно до того, наскільки настирливо і наполегливо ми взиваємо до Бога, за нашою молитвою Господь може творити багато різних чудес для інших людей.

Ніколи не знеохочуймось коли бачимо навколо щось, що, здавалося б, не можемо змінити. Молімося, просімо, взиваймо до Господа. І за нашою молитвою, за нашою вірою Він може змінити. Як за вірою інших Господь зцілив розслабленого, так і за нашою вірою Господь зможе багато зробити в житті інших людей!

 

Рим. 12, 6–14 «Маючи ж, згідно з даною нам благодаттю, різні дари»

У нашій Вселенній живуть мільярди людей, але ніколи не знайдемо людей досконало подібних. Навіть дуже подібні близнята і то різняться в своєму характері, вподобаннях, здібностях. Те, що ми різні, свідчить, що Бог кожного дуже цінує і любить, тому творячи кожну особу дає їй унікальний набір рис і дарів.

Ми, як правило, не зауважуємо цього усього в собі, а замість того, щоб знати свої таланти і ними служити ближнім, заздримо іншим або нарікаємо, що вони мають, а ми не маємо. Вміймо бути уважні, користуймося дарами, якими нагородив нас Господь, і не забуваймо Йому дякувати!

+Венедикт