Роздуми владики Венедикта над сьогоднішнім Євангелієм та Апостолом
  • Птн, 17/07/2015 - 00:00

П’ятниця 7 тижня після П’ятдесятниці

Мт. 15, 29–31:  «…Він зціляв їх».

До Ісуса Христа приводили всіх кривих, калік, сліпих, німих, усіх тих, що мали якісь дефекти, не були цілісні, а Господь зціляв їх. Бачимо, що зцілення йшло разом з проповідуванням Євангелії, бо Ісус дбав про повноту зцілення, про цілість духа, душі і тіла.

Кожна наша хвороба, це є розбиття цілісності. Хвороба тілесна розбиває нашу цілісність тіла, хвороба духовна розбиває нашу цілісність духовну, душевна хвороба розбиває цілісність душевну, психічну. А Господь є Той, який зціляє.

Що ближче ми до Господа, що більше Господь є в нас, то все більше Він нас зціляє. Зціляє  духовно і душевно, і тілесно. Людина стає гармонійною, стає цілісною. Ставаймо ближчими до Господа і станемо цілісними особами, які мають повноту життя!

 

1 Кор. 7, 35–8, 7 «Для нас, однак, є лиш один Бог, Отець, від якого все і для якого – ми»

У нашому житті діється дуже багато подій, за якими з часом можемо зрозуміти, що ніщо не є випадковість, що все стається в свій час і на своєму місці. Тому, що є один Бог, який створив Вселенну, Який покликав кожного з нас з буття і Який дає в кожну подію нашого життя все, що лиш потрібно для нашого добра, для нашої користі.

Вміймо цінувати Господа, який управляє і панує над всім в житті кожного з нас. Вміймо дивитися на своє життя з погляду Божого плану і жити так, щоб той план втілювати!

+Венедикт