Розгляд правдивих критеріїв праці християн у мас-медіа
  • Чтв, 28/03/2013 - 12:27

27 березня 2013 року у Львові, у інформаційному центрі при гарнізонному храмі св. Петра і Павла відбулася зустріч молодих журналістів та зацікавлених осіб працею у мас-медіа. Темою зустрічі була «Правдиві критерії для працівників-християн у мас-медіа». Доповідачем був о. Олег Лука, заступник голови Комісії УГКЦ Справедливість і Мир та викладач Львівської Духовної Семінарії.

За основу виступу було розглянуто звернення Святішого Отця Франциска до працівників мас-медіа 16 березня 2013 року. Доповідач виділив кілька важливих та актуальних зауважень: «За словами папи Римського є незаперечними та очевидними правдиві критерії праці християн у медійному просторі – це важливість цієї праці, яку папа виразив так: «Роль мас-медій, останнім часом, постійно зростає і походить із необхідності розповідати світові про події сучасної історії»… «Будьте певні, що Церква, зі своєї сторони, зберігає велику увагу на вашу цінну працю». Це потягає, у свою чергу, велику відповідальність із вимогою звернення особливої уваги, згідно думок Понтифіка, на Правду, Добро і Красу в особі». Детальний розгляд цих понять супроводжувався цікавою та жвавою дискусією.

Учасники зустрічі також зосередилися на практичних моментах реалізації своєї праці, а саме, на важливості безпосереднього спілкування з його складовими.

Спільнота «Рупори Правди», заснована минулого року і є одним із численних, проте дуже важливих втілень оживлення парохіяльного життя через активність мирянських ініціатив. Праця у медійному просторі крізь призму віри та християнських цінностей, згуртованість однодумців та спільні ініціативи – це ідея спільноти, яка має широку та багатозначну реалізацію. Ідеєю спільноти є взаємно збагачуватись професійно та духовно, та рівно ж, залучати до цього більшу кількість однодумців. Комісія УГКЦ Справедливість і Мир радо долучилася до ініціативи спільноти, в особі заступника голови комісії, оскільки дана ідея відповідає практичному впровадженню Пастирського послання блаженнішого Святослава «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом», яку комісія впроваджує вже другий рік поспіль через власну ініціативу під назвою «Парафіяльні зустрічі».

Довідка:
Спільнота «Рупори Правди» заснована в листопаді 2012 року. Учасниками спільноти Гарнізонного храму Свв. Апп. Петра  і Павла «Рупори Правди» є  працівники ЗМІ,  студенти-журналісти, котрі збираються на спільні зустрічі, що відбуваються першої та останньої середи кожного місяця о 19:00. В контексті даної душпастирської ініціативи є можливість поспілкуватися з цікавими людьми, задати питання духовним особам, разом помолитися, організувати спільні паломництва… щоб разом зростати у Правді!

Секретаріат Комісії УГКЦ Справедливість і Мир
Джерело: www.iupax-ugcc.org