Розпочалася третя спільна зустріч Ради Кардиналів
  • Втр, 18/02/2014 - 09:17

У понеділок, 17 лютого 2014 р., у Ватикані розпочалася третя з черги триденна зустріч Папи Франциска з Радою Кардиналів – восьмиособовим дорадчим органом, який він створив для допомоги в управлінні Вселенською Церквою та вивченням проекту реформи Римської Курії.

З цієї нагоди о. Федеріко Ломбарді, ТІ, Директор Ватиканського прес-центру, провів брифінг із акредитованими журналістами, щоб поінформувати про перебіг цих зустрічей. Він розповів, що її учасники вранці відслужили Святу Месу в каплиці резиденції «Дім святої Марти», та розпочали засідання у розташованому неподалік від каплиці залі. У зустрічі взяв участь також Державний Секретар архиєпископ Паролін, який і надалі братиме участь в роботі Ради.

Перший день засідань був присвячений звітам Доповідної комісії щодо економічно-адміністративної структури Апостольської Столиці. Її представники представили свої напрацювання та пропозиції. Речник Апостольської Столиці звернув увагу на те, що вданий час мова йде лише про представлення звітів, і ще не приймалося жодне рішення у згаданій сфері.

На вівторок передбачено звіти іншої Доповідної комісії, яка вивчає діяльність Інституту Релігійних Справ, відомого, як «Ватиканський банк», а у середу пополудні – зустріч з кардиналами, які входять до Ради з питань економічних та організаційних проблем Апостольської Столиці.

Отець Ломбарді уточнив, що в середу вранці, коли відбуватиметься загальна аудієнція Папи на площі Святого Петра, Рада Кардиналів проведе засідання, присвячене організаційними питанням. Речник Апостольської Столиці також розповів про програму надзвичайної консисторії, на яку скликані всі кардинали, що відбуватиметься 20 та 21 лютого.

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va