Розпочалась проща з Києва до Вишгорода
  • Суб, 14/05/2016 - 09:46

14 травня 2016 р., з Патріаршого собору Воскресіння Христового о сьомій над ранком духовенство та вірні УГКЦ вирушили у прощу до Собору Вишгородської Богородиці.

Попри несприятливу погоду, ранню пору, та вихідний день, віряни не пожаліли ані себе ані свого часу, та не побоялись пройти маршрут завдовжки тридцяти кілометрів.

Кожен із них окрім необхідних в дорозі предметів, взяв з собою ще й багаж своїх намірів, які жертвує Богу та Пресвятій Богородиці.

До Вишгорода прочани планують прийти о 16:00 год., там вони зустрінуться з іншими паломниками, які долають веломаршрут завдовжки у 50 кілометри. Усіх їх зустрінуть місцеві жителі, прихожани та священики УГКЦ м. Вишгород. Вже по прибутті вірні перед іконою заспівають хвалебний Гимн Богородиці та Акафіст до Вишгородської Богородиці.

Після цього Єпископ-помічник Київський Владика Йосиф (Мілян) очолить в Соборі Архиєрейську Божественну Літургію, після якої усі прочани отримають Великий Відпуст. За цим слідуватиме вечеря та програма нічних чувань. Вже у Неділю Глава УГКЦ Блаженніший Патріарх Святослав очолить у Вишгороді Архиєрейську Божественну Літургію.