Розпочалась проща з нагоди 69 річниці відходу у вічність Кир Андрея Шептицького
  • Птн, 01/11/2013 - 14:34

Сьогодні, 1 листопада 2013 р., в день відходу у вічність Митрополита Андрея розпочалась друга піша проща до його місця поховання. Прочани зібрались у Добромильському монастирі Святого Онуфрія на Святій Літургії, яку очолив настоятель монастиря о. Симеон Манько, ЧСВВ. Відтак по завершенні богослужіння вирушили до місця призначення. Маршрут протяжністю біля 90 км. розрахований на три дні. Хода пройде за таким маршрутом: Добромиль-Берестяни (перший день), Берестяни-Градівці (другий день), Градівці-Львів (третій день).
Завершиться проща у неділю, 3 листопада, в архикатедральному соборі Святого Юра, де о 18 год. буде відслужено Святу Літургію. Опісля, у крипті собору, місце поховання Митрополита, поминальне моління та молитва за прославу Слуги Божого Митрополита Кир Андрея.
Як повідомив о. Симеон, ЧСВВ, це вже друга проща до могили Митрополита Шептицького ініційована мирянами, які неодноразово отримували Божі ласки через його посередництво.

Довідка
У 1882 році монастир став осередком реформи Василіянського Чину, яка отримала назву «Добромильської». У ньому відкрито новіціат для реформованих василіян. У 1888 році в Онуфріївському монастирі розпочав служіння церкві майбутній Митрополит Андрей Шептицький.

Джерело: http://osbm.info