Розпочалася 9-та Апостольська подорож Папи Франциска
  • Нед, 05/07/2015 - 14:28

Розпочалася 9-та Апостольська подорож Папи Франциска та другі відвідини його рідного континенту. У неділю, 5 липня 2015 р., приблизно о 9:15 місцевого часу, з Римського міжнародного аеропорту Фюмічіно, піднявся у небо літак зі Святішим Отцем та супроводом на борту, який після тринадцятигодинного перельоту приземлиться в міжнародному аеропорту Кіто, столиці Еквадору. Звідти у середу він відлетить до Венесуели, а далі, в п’ятницю – до Парагваю.

Проминуло два роки відтоді, як у липні 2013 року Святіший Отець Франциск відвідував Бразилію, де брав участь у Всесвітньому Дні молоді в Ріо-де-Жанейро. Отож, Папа-аргентинець вдруге прибуває на свій рідний континент після обрання на Наступника святого Петра, але й цього разу ще не побуває на своїй батьківщині.

Метою дев’ятої Апостольської подорожі є «три країни-сестри», названі так Папою у відеопосланні, оприлюдненому напередодні подорожі. Тридцять років тому Еквадор відвідував святий Іван Павло ІІ, який 1988 року побував також у Болівії та Парагваї. Цього разу Святіший Отець протягом тижня подолає понад 24 тисячі кілометрів, відвідуючи місцевості, розташовані на різних висотах над рівнем моря та з різними кліматичними умовами й температурними режимами, як також країни з відмінними соціальними ситуаціями та історичними контекстами.

«Хочу бути свідком радості Євангелія» в цих країнах, – наголосив Папа у світлі гасла цієї подорожі, натхненого Апостольським напоумленням «Радість Євангелія», – несучи «Божу лагідність і ніжність, особливо, найбільше потребуючим їхнім синам і донькам, похилим віком, хворим, ув’язненим, бідним, всім тим, хто став жертвою культури відкинення».