Розпочалася XIV Апостольська подорож Папи Франциска
  • Птн, 24/06/2016 - 10:38

Папа Франциск вирушив до Вірменії. О 9:22 місцевого часу з Римського міжнародного аеропорту Фюмічіно піднявся в небо літак італійської авіакомпанії «Alitalia», на борту якого перебуває Святіший Отець разом зі супроводом та журналістами, акредитованими при Ватиканському прес-центрі. Зазначимо, до ватиканської делегації входять, зокрема, кардинал П’єтро Паролін, Державний Секретар, та кардинал Леонардо Сандрі, Префект Конгрегації Східних Церков.

Папа перебуватиме у Вірменії, яку називають «Першою християнською країною», протягом трьох днів. Метою відвідин є скріпити екуменічні стосунки з Вірменською Апостольською Церквою, висловити підтримку й підбадьорення місцевій спільноті Вірменської Католицької Церкви, яка є меншістю в країні, засвідчити близькість з вірменським народом, який протягом історії зазнав чимало страждань і переслідувань, а також молитися за мир, необхідність якого дуже відчутна в регіоні.

Після чотиригодинного перельоту, пролетівши над Хорватією, Боснією і Герцеговиною, Сербією, Чорногорією, Болгарією та Туреччиною, Святіший Отець прибуде до єреванського міжнародного аеропорту «Звартноц» приблизно о 15:00 місцевого часу (14:00 – київського). В аеропорту відбудеться офіційна церемонія привітання за участю Президента Вірменії Сержа Сарґсяна.