Розпочались зустрічі літургійно-богословського курсу Інституту постійної формації духовенства
  • Нед, 09/02/2014 - 16:55

6 лютого 2014 р. у приміщенні Львівської духовної семінарії відбулась зустріч літургійно-богословського курсу Інституту постійної формації духовенства Львівської архиєпархії.

Доповідачем першої частини зустрічі був Михайло Петрович, доктор богослов’я, викладач УКУ. У своїй лекції для священослужителів доповідач виклав основи догматичного вчення про Євхаристію. Зокрема, лектор докладно розповів про слова і жести Ісуса Христа на Тайній вечері та поєднання земного й небесного у Святій Тайні Євхаристії. Насамкінець свого виступу викладач кафедри літургійних наук УКУ резюмував: «Євхаристія ─ це є новий союз, який відповідає новій заповіді – прийняти Божий дар любові і відповісти взаємною любов’ю-посвятою даром життя».

Друга частина першої зустрічі літургійно-богословського курсу була проведена у формі дискусії. Представники Літургійної комісії Львівської архиєпархії у цьому курсі запропонували для священнослужителів внести пропозиції щодо вдосконалення літургійних текстів та інших літургійних питань. При цьому, за словами о. Василя Попелястого, заступника Голови літургійної комісії Львівської архиєпархії, ці напрацювання будуть спрямовані для їхнього подальшого розгляду. Завданням такої праці є збереження єдності літургійного життя нашої Церкви.

Після завершення зустрічі о. Михайло Лесів, директор Інституту, повідомив, що зустрічі цього курсу відбуватимуться раз на місяць, переважно у четвер. Наступна зустріч курсу буде проведена 13 березня.

Джерело: www.ugcc.lviv.ua