Розпочалися IV Кармелітські дні молоді
  • Птн, 10/08/2018 - 11:35

У четвер, 9 серпня 2018 року, у Всеукраїнському санктуарії Матері Божої Святого Скапулярію в Бердичеві розпочалися IV Кармелітські дні молоді.

Покровителька цьогорічної зустрічі молодих людей віком від 14 до 30 років – свята Тереза від Дитяти Ісуса, а гасло – «На крилах довіри до віри». Організували захід брати босі кармеліти, сестри святої Терези від Дитяти Ісуса й Молодь Кармелю.


Цього року до Бердичева прибуло 150 учасників із Києва, Житомира, Вінниці, Луцька, Харкова, Полонного, Бродів, Борисполя, Хмільника, Любара, Довбиша, Бердичева й інших міст і містечок.


Після реєстрації на площі перед санктуарієм учасники зібрались у залі святої Терези, де підопічні благодійної спільноти «Осередок» привітали їх виставою. Зі вступним словом до учасників звернувся отець Юзеф Кухарчик OCD, делегат Краківської провінції босих кармелітів в Україні. Отець Юзеф разом і ведуча розповіли про життя святої Терези від Дитяти Ісуса, а далі учасники переглянули фільм про неї.


Службу Божу з нагоди початку Кармелітських днів молоді очолив настоятель бердичівського санктуарію отець Рафаїл Мишковський OCD, який також виголосив проповідь.



Після Меси учасники зустрічі вирушили до села Гвоздава, розташованого неподалік від Бердичева, де протягом чотирьох днів триватимуть IV Кармелітські дні молоді.

Максим Железницький

Джерело: КМЦ