Розпочалося паломництво катехитів УГКЦ до Рима
  • Срд, 25/09/2013 - 19:04

24 вересня 2013року від церкви Різдва Пресвятої Богородиці, що у Львові, вирушили катехити УГКЦ в далеку дорогу до вічного міста Рима. Духовним провідником прочан у цій мандрівці є о. Андрій Стадницький, заступник голови Катехитичної комісії Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ.

Паломництво триватиме до 2 жовтня 2013 року. Учасники прощі візьмуть участь у Міжнародному катехитичному конгресі та паломництві катехитів з усього світу до гробу Святого Петра. Патріарша катехитична комісія УГКЦ подбала про можливість участі катехитів в окремому паломництві до гробу святого священномученика Йосафата з нагоди 50-річчя перенесення його мощів до базиліки Святого Петра у Ватикані, а також організувала науково-практичну конференцію «Нова євангелізація і катехизація в УГКЦ», яка проходитиме в соборі Святої Софії (Рим).

Нагадуємо, що Міжнародний катехитичний конгрес на тему: «Катехит – свідок віри» – проходитиме в рамках святкування Року віри. У ньому візьмуть участь голови комісій єпископських конференцій, департаментів і відділів, які займаються катехитичними справами та євангелізацією – як на рівні окремих країнах, так і дієцезій чи єпархій – та координують діяльність катехитів у парафіях, навчальних закладах та інших церковних структурах. Конгрес збере єпископів, священиків та мирян з усього світу, які трудяться на ниві катехизації, та буде нагодою для оновлення катехитичного служіння.

Департамент інформації УГКЦ