Розпочався 40-ий Конгрес Українсько-Бразилійської Молоді
  • Нед, 21/04/2013 - 16:46

«Відповідальність і побудова життєвого проекту» – такою є тема цьогорічного, уже 40-го з черги Конгресу Українсько-Бразилійської Молоді, який триває в місті Апукарана, що в штаті Парана, від 20 до 21 квітня 2013 року. Організатори конгресу – Українська католицька Церква в Бразилії, за співпрацею української православної автокафальної Церкви та Асоціація українсько-бразилійської молоді, яка об’єднує молодь українського походження різних штатів Бразилії.

Гасло форуму, на який щорічно збирається кілька сотень молодих людей – «Побудувати покоління, відповідальне за своє життя і за суспільство". Конгрес ставить перед собою мету дати свій вклад у формування життєвого проекту молодих бразилійців українського походження, щоб шляхом пізнання й усвідомлення свого коріння, якнайуспішніше передати їм моральні та етичні цінності їхніх предків. Конгрес також прагне сприяти формування ідентичності українсько-бразилійської молоді.

В програму входить круглий стіл: «Відповідальність: на захист культури», доповіді на теми: ««Проекти: мрії і здобутки» та «Відповідальність, участь і взаємини в Церкві». Темою заключного обговорення на форумі визначено “Життєвий проект – культура, релігія і українські традиції». Буде відправлена Божественна Літургія та відбудеться вечір української культури.

Учасники форуму прибули з майже 30-ти місцевостей південних штатів Бразилії, в яких, головним чином, проживає переважна більшість місцевих етнічних українців.

Асоціація українсько-бразилійської молоді – співорганізатор згаданого Конгресу – виникла 40 років тому завдяки ініціативі молодих активістів громади української католицької Церкви в місті Куритибі, що є столицею штату Парана.

Метою організації є об'єднувати діяльність молодіжних організацій етнічних українців Бразилії, підтримувати та розвивати українські традиції та культуру, поширювати серед етнічної української молоді знання про культурні та етнічні надбання предків, їх практичне застосування й збереження у сьогоденні та у майбутті, як також поширювати інформацію про діяльність української громади, фольклорні групи, тощо.

Асоціація щорічно проводить Конгрес молоді українського походження Бразилії, на якому збираються представники молодіжних громад різних штатів Бразилії, обирають правління Асоціації і визначають основні напрями діяльності в майбутньому році, з метою поглиблення співпраці між українськими молодіжними об'єднаннями Бразилії. Під час форуму діє фотовиставка, яка дає уявлення про конкретні напрями діяльності Асоціації українсько-бразилійської молоді, та виставка творів українського народного мистецтва і сувенірів.

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va