Розпочався душпастирський візит Блаженнішого Святослава до Великобританії
  • Чтв, 19/10/2017 - 21:44

На запрошення владики Гліба (Лончини), Єпарха єпархії Пресвятої родини в Лондоні, Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, здійснює офіційний душпастирський візит до Великобританії. Візит триватиме від четверга, 19 жовтня, до вівторка, 31 жовтня 2017 року.

Ця подія є особливо важливою для Української Греко-Католицької Церкви у Великобританії, тому що у 2017 році припадає 60-літній ювілей від її заснування, − спочатку як екзархату, а відтак єпархії. Щоб відзначити цю подію, Блаженніший Святослав 20-23 жовтня буде відвідувати парафії УГКЦ у цій країні, а також матиме зустрічі з різними церковними і громадськими організаціями, щоб посилювати зв’язки і співпрацю з вірними Церкви у Великобританії.

Під час візиту до Великобританії, Його Блаженство буде виступати в Королівському інституті міжнародних справ (Chatham House), матиме зустрічі з українськими організаціями Великобританії та братиме участь у Зустрічі східних католицьких єпископів Європи (26-29 жовтня 2017 року), яких цього року приймає владика Гліб у Центрі Фоколаринів (Welwyn Garden City). Цьогорічна тема: «Керигма – Катехиза – Містагогія». Східні католицькі єпископи будуть роздумувати про те, як проголошувати віру, як її навчати та пояснювати і як поширювати християнські цінності.

Кульмінацією конференції 28 жовтня 2017 року буде урочиста Божественна Літургія у Вестмінстерській катедрі. Її очолить Блаженніший Святослав, а проповідь виголосить кардинал Вінсент Нікольс, Архиєпископ Вестмінстерський. Ще одна урочиста Божественна Літургія відбудеться 29 жовтня 2017 року в катедральному храмі Пресвятої родини. Її очолить Архиєпископ Кирил (Васіль), Секретар Конгрегації для Східних Церков, а проповідуватиме Блаженніший Святослав. Під час обидвох Літургій співатиме новоутворений Ювілейний хор під керівництвом маестра Богдана Паращука.

Для отримання додаткової інформації стосовно святкувань 60-річчя утворення екзархату/єпархії УГКЦ у Великобританії чи пресової акредитації просимо звертатись до:

Мирослава Матвіївська
Тел. +44 (0) 7595 896 781
E-mail: eparchy@ukrainianchurch.org.uk