Розпочався душпастирський візит Глави УГКЦ до Франції
  • Срд, 06/05/2015 - 19:42

Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав прибув у столицю Франції з душпастирським візитом, який триватиме до 11 травня.

Під час візиту Предстоятель Церкви зокрема матиме сьогодні, 6 травня, зустріч з українськими священиками Франції, Бельгії та Німеччини під час їхніх духовних реколекцій, які провадить владика Василь (Тучапець).

7 травня заплановані зустрічі Глави УГКЦ з французькими високопосадовцями, зокрема з сенатором Ерве Море (Hervé Maurey), президентом Сенатської Групи Франція-Україна.

О 12.00 Блаженніший Святослав дасть прес-конференцію в катедрі святого Володимира в Парижі. О 18.00 Глава УГКЦ візьме участь у церемонії вручення ордену кавалера Почесного легіону владиці Борисові (Ґудзяку), Єпископові Української Греко-Католицької Церкви у Франції, Швейцарії і країнах Бенілюксу.

8 травня, о 8.00, Предстоятель УГКЦ служитиме месу в Апостольській Нунціатурі в Парижі. Цього дня також заплановані зустрічі з кардиналами Франції.

9 травня, о 9.30, Блаженніший Святослав освятить каплицю в Єпархіальному домі у районі Vincennes (27 avenue Foch). У цей же день Глава УГКЦ у катедрі зустрінеться з учителями, батьками і дітьми школи Святого Володимира. О 18.00 відслужить Вечірню, після чого о 19.00 проведе зустріч з вірними греко-католиками в катедрі святого Володимира.

10 травня Блаженніший Святослав побуває в містечку Санліс, де о 9.45 покладе квіти до пам’ятника Анни Київської та до пам’ятної дошки жертвам Голодомору (Place des Arènes). Об 11.00 Предстоятель УГКЦ в Санлісі відслужить Божественну Літургію.

11 травня Глава Церкви візьме участь у зустрічі–дискусії у Фундації Роберта Шумана.