Розпочався процес щодо чуда за заступництвом о.Попєлюшко
  • Втр, 23/09/2014 - 02:45

У суботу розпочався процес визнання автентичності чуда, яке відбулось у Франції за посередництвом беатифікованого отця Єжи Попєлюшко. Підтвердження чуда зможе відкрити дорогу для канонізації польського священика.

Саме чудо мало дуже цікаву передісторію. Можна говорити про багато збігів обставин, але віруючі люди бачать за цим знаки діяння Божого Провидіння.

Бернард Бріен прожив багато років далеко від Церкви і Бога, а у віці 40 років пережив навернення. Тоді через 20 років вступив до семінарії, і у квітні 2012 року отримав священичі свячення. Через три місяці нововисвячений отець вирушив до Польщі слідами Івана Павла ІІ, і у Варшаві потрапив на могилу Єжи Попелюшко. На цьому гробі о.Бернард пережив своє чергове навернення. Тоді відвідав музей, присвячений беатифікованому польському священику, і там із здивуванням відкрив, що вони обоє народились в один день – 14 квітня 1947 року. Після поїздки до Польщі отець Бріен захопився духовністю Попєлюшко, назвав його духовним близнюком і вирішив у Франції пропагувати його культ. Після повернення додому отця викликали до хворого Франсуа Оделана, який лежав у лікарні в Кретье.

Таїнство оливопомазання отець уділив вже майже непритомному Франсуа Оделану,хворому на рак, а тоді витягнув образок блаженного Єжи Попєлюшко і помолився над вмираючим. Коли священик вийшов, хворий раптом прийшов до тями і записав дружину: «Що сталось?» З тих пір чоловік більше не потребує лікування, бо ракові клітини, які до того окупували весь організм, повністю пропали. Залишились наслідки трьох хіміотерапій і загальне вимучення від хвороби, але лікарі ніяк не можуть пояснити повну ремісію хвороби.

Сам хворий не бажав творити з себе якоїсь сенсації, має дуже серйозну духовну формацію і не хотів вживати слова чудо із покори і скромності. Дуже довго він про це не розказував, мовчав до певного часу і отець Бріен. Лише кілька місяців від події про це довідався місцевий ординарій Міхел Сантьєр. Як не дивно, єпископ якраз на той момент повернувся із Польщі, де у Варшаві молився на гробі блаженного і пережив там глибокий духовний досвід, і навіть віддав свою єпархію під опіку отця Єжи.