Розпочався візит Блаженнішого Святослава до Борислава
  • Суб, 22/12/2012 - 17:51

21 грудня розпочався візит Блаженнішого Святослава, Глави і Отця УГКЦ, до м. Борислава. Глава УГКЦ прибув до "Міста нафтовиків" на запрошення владики Ярослава Приріза, єпископа Самбірсько-Дрогобицького, та Володимира Фірмана, міського голови.

 

При в'їзді до м. Борислава Блаженнішого Святослава зустріли духовенство та міська влада. Відтак Глава УГКЦ прибув до Бориславського медичного коледжу, в якому він навчався впродовж 1985-89 рр. На подвір'ї коледжу Блаженнішого зустріли дирекція, викладачі та студенти медичного закладу. Назустріч з Главою УГКЦ прийшли також колишні його викладачі та однокурсники.

 

У своєму привітальному слові Блаженніший Святослав зазначив, що він прибув до Бориславського медколеджу як вдячний випускник цього закладу: "Ми часом соромимось казати "дякую". Сьогодні я дуже голосно хочу це слово вимовити". Глава УГКЦ з певністю ствердив, що він ніколи і ніде не засоромився тим знанням, яке здобув у цьому навчальному закладі: "Вміння доглядати за хворим завжди допомагало мені наблизитись до людини і послужити тим, що я знав і вмів".

 

Відтак Блаженнішого Святослава привітав Гнат Пітула, директор медколеджу, а також Роман Пацюрко, колишній директор медучилища, за часів якого Блаженніший Святослав навчався у Бориславі. У свою чергу, Главу УГКЦ піснями привітали студенти медколеджу.

 

В актовому залі закладу відбулось спілкування Блаженнішого з викладачами та студентами. Спершу Глава УГКЦ поділився своїми спогадами про студентські роки. Згадуючи поіменно своїх викладачів, Блаженніший Святослав розповів про те, чого навчився від кожного з них. Свої цікаві розповіді Глава УГКЦ доповнив своїм студентським фотоальбомом, який кожен з присутніх у залі мав нагоду переглянути. Наприкінці зустрічі студенти змогли поставити Блаженнішому свої запитання. Після завершення зустрічі директор медколеджу провів для Блаженнішого Святослава екскурсію навчальними аудиторіями.

 

Після відвідин медколеджу Глава УГКЦ освятив наріжний камінь під будівництво храму Різдва Пресвятої Богородиці на вул. Куліша. Блаженніший Святослав привітав вірних з початком будівництва храму. Глава УГКЦ пригадав вірним слова псалма: "Коли не Господь збудує дім, даремне будівничі трудились". Блаженніший побажав настоятелю громади та вірним завжди у всіх своїх починаннях покладати надію на Господа, який ніколи не забариться з допомогою.

 

У Міському палаці культури відбулось спілкування Блаженнішого Святослава з представниками місцевої преси. Глава УГКЦ поділився з журналістами своїми враженнями про відвідини Борислава та відповів на їх запитання.

 

Завершився перший день візиту Глави УГКЦ до м. Борислав Урочистою Академією та концертом духовної музики, які були присвячені 120-річчю з дня народження Патріарха Йосифа Сліпого. Про постать Патріарха Йосифа (Сліпого) присутнім розповів владика Ярослав Приріз, о. д-р Мирон Бендик та д-р Олег Турій. На завершення Академії своїм баченням постаті Патріарха Йосифа та значенням її для УГКЦ поділився Блаженніший Святослав.

 

Детальніше про кожну подію читайте згодом на нашому вебсайті.

о. Олег Чупа,
Прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

 

width=