Розпочався візит Блаженнішого Святослава до Іспанії
  • Срд, 08/07/2015 - 15:42

6 липня 2015 року Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, прибув з офіційним пастирським візитом до Іспанії. Главу Церкви супроводжує владика Діонісій (Ляхович), Апостольський візитатор для українців в Італії та Іспанії.

Як зазначив  сам Блаженніший Святослав у слові-привітанні до громади м. Аліканте, цей візит стає історичним і ювілейним, бо він здійснюється через 45 років після відвідин патріарха Йосифа Сліпого Королівства Іспанії.

У програмі візиту Блаженнішого Святослава - зустрічі з кардиналом Рікардо Бласкисом Пересом (Ricardo Blázquez Pérez), Президентом Єпископської Конференції Іспанії, Карлосом Озоро Сієра (Carlos Osoro Sierra), Архаєпископом Мадрида, українськими капеланами та українськими громадами в містах Аліканте, Торрев’єха та Мадрид.

На свято Різдва Івана Предтечі, увечері, Блаженніший Святослав очолив Божественну Літургію в храмі Святого апостола Павла для української громади в місті Аліканте. Із ним співслужили владика Діонісій, о. Василь Халак, місцевий український капелан, о. Роман Гамрацей з української громади у м. Малага та монсиньор Хосе Луіс (Jose Luis Úbeda Sierras), генеральний вікарій Алікантської дієцезії.

У проповіді Глава УГКЦ наголосив на тому, що «в народженні Івана Хрестителя сила Божа долає людську невірність і об’являє своє милосердя до людини. І цього ми є свідками в нашій сучасній українській історії, де сила Божа долає людську нездатність вирішувати свої проблеми, і саме в цій історії Бог об’являє своє милосердя».

Крім того, Блаженніший Святослав подякував місцевій римо-католицькій дієцезії за допомогу українській громаді та їхнім душпастирям.

Незважаючи на те, що це був робочий день, українська громада чисельно прибула на цю довгоочікувану зустріч зі своїм Главою.

8 липня Блаженніший Святослав відслужить Божественну Літургії для української громади, що в м. Торрев’єха.