Розпочався візит кардинала Ґвалтьєро Бассетті в Україну
  • Птн, 13/07/2018 - 15:45

У п’ятницю, 13 липня 2018 р. розпочався кільденний візит кардинала Ґвалтьєро Бассетті в Україну. Голову Єпископської Конференції Італії супроводжує єпископ Вітторіо Франческо Віола. Відповідаючи на запрошення Глави УГКЦ, Блаженнішого Святослава, кардинал Бассетті візьме участь у загальнонаціональній прощі до марійського санктуарію в Зарваниці, що на Тернопільщині, приуроченій 1030-літтю Хрещення Русі-України та молитві за мир.

Програмою урочистих святкувань у Зарваниці, серед іншого, передбачено: у суботу, 14 липня 2018 р., – зустріч кардинала з українською молоддю, а ввечері – молитовна хода зі свічками, Молебень до Пресвятої Богородиці і звернення кардинала до українських прочан; у неділю, 15 липня – Архиєрейська Божественна Літургія.

«Для нашого народу, який відчуває на собі війну та страждання, – зазначив Глава Української Греко-Католицької Церкви, – візит кардинала Бассетті є знаком любові та близькості італійської Церкви». Варто наголосити, що Єпископська Конференція Італії підтримує багато проектів українських греко-католиків як в Україні, так і за її межами. В Італії, згідно із офіційними статистичними даними, спільнота українських греко-католиків є четвертою найбільшою спільнотою мігрантів апеннінського півострова. Її душпастирство звершують коло 70 священиків під проводом Апостольського Візитатора та Координатора.