Розпочався візит Папи Франциска на Лесбос
  • Суб, 16/04/2016 - 15:55

«Біженці – це не числа, а люди, які мають обличчя, імена, історії, тому потребують відповідного ставлення», – таке повідомлення з’явилося в обліковому записі Папи Франциска в соціальній мережі Твіттер о 7:00 римського часу, коли з міжнародного аеропорту Фюмічіно піднявся у небо літак, яким Глава Католицької Церкви після двогодинного перельоту прибув на острів Лесбос.

Вітаючись під час перельоту з журналістами, Святіший Отець зазначив, що «ця подорож дещо відмінна від інших». «Під час апостольських подорожей, – пояснив він, – ми їдемо, щоб робити багато речей: зустрічатися з людьми, спілкуватися… В цьому присутня радість зустрічі. Натомість, ця подорож позначена смутком. І це важливо: дана подорож є сумною. Ми їдемо назустріч найбільшій гуманітарній катастрофі після другої світової війни».

Папа підкреслив, що це буде зустріч з людьми, які страждають, а також – відвідини кладовища, яким стало Егейське море, в якому потонуло чимало біженців. «Кажу це не для того, щоб засмутити вас, але щоб ваша сьогоднішня праця причинилася до того, аби через ваші медіа передати стан моєї душі, з яким я здійснюю цю подорож», – додав він.