Розпочинається акредитація журналістів для висвітлення роботи Патріаршого Собору «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом»
  • Пон, 17/08/2015 - 13:48

Департамент інформації УГКЦ проводить акредитацію журналістів для висвітлення роботи Патріаршого Собору УГКЦ «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом», який відбуватиметься 25 - 27 серпня в Івано-Франківську. Соборові засідання будуть проводити у приміщенні Івано-Франківського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Івана Франка (вул. Незалежності, 42).

Акредитація дає можливість журналістам отримати необхідні матеріали Собору, бути присутніми під час пленарних засідань у ложі для преси, працювати під час Собору в його прес-центрі та отримувати ексклюзивну інформацію з перших вуст.

Акредитовані журналісти 25 серпня зможуть узяти участь у прес-конференції Блаженнішого Святослава, Отця і Глави УГКЦ, яка відбудеться в приміщенні драмтеатру (початок о 14.30).

На Соборі доповідатимуть провідні церковні експерти, проводитимуться різні тематичні зустрічі, відбудеться прем’єрний показ фільму «Обличчя живої Церкви», над яким працює творча група «Живого.ТБ».

У програмі Собору заплановано Панахиду за загиблими героями України (25 серпня в меморіальному сквері поряд із драмтеатром) та відкриття і освячення пам’ятника митрополиту Андреєві Шептицькому (27 серпня).

Довідка:

Собор – це зібрання всіх членів Церкви: духовенства (єпископів і священиків) та мирян. Це зібрання, на якому обговорюється визначена тема, аналізують різного роду церковні ситуації та явища, роблять певні висновки і приймають резолюції.

Цей Собор є Патріаршим, бо його скликає сам Глава УГКЦ Блаженніший Святослав. Такого роду Собор проводять один раз на п’ять років.

Як відомо, Синод Єпископів УГКЦ декілька років тому дав певні вказівки щодо розвитку Церкви. Цей план чітко окреслив у своєму листі-посланні «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом» Блаженніший Святослав. Своїм посланням він звернув увагу, що головним, на чому миряни і духовенство повинні бути зосередженні в житті Церкви в цьому історичному періоді, – це на розвитку парафіяльного життя. Метою соборового зібрання є переглянути способи, якими можливо пожвавити життя і діяльність парафій УГКЦ.

На думку Предстоятеля УГКЦ, ця стратегія розвитку УГКЦ «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом» є не просто планом, який для когось створили. «Це загальноцерковний рух, це життя, яким ми живемо. Тому Патріарший Cобор – це добрий момент обміну досвідом та дарами. Також це момент іспиту сумління, щоб ми собі самі дали відповідь на запитання: наскільки ми є живою спільнотою як Церква?», - вважає Блаженніший Святослав.

Акредитація:

- електронною поштою ruslanatkachenk@gmail.com;

- телефоном +38 097 601 64 22 (Руслана Ткаченко, Департамент інформації УГКЦ).