Розпочинаються «Ночі в Люрді»
  • Птн, 02/07/2021 - 13:59

Після пандемічної перерви санктуарій у Люрді стає більш відкритим для паломників. Від вчора, впродовж липня та серпня, відбуватимуться спеціальні вечірні богослужіння, відомі як «Ночі в Люрді». У вихідні дні додатково ставитимуть вистави, присвячені св. Бернадетті Субіру, якій у цьому місці явилася Матір Божа.

Ректор цього марійного санктуарію повідомив, що кожного дня о 21:00 розпочинатиметься традиційна процесія зі свічками, яка супроводжуватиметься спеціальним світловим шоу на базиліках Матері Божої Вервиці та Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії. Потім, о 22:30, при Гроті Об’явлень відслужать Євхаристію.

Новиною для прочан, які приїжджають до Люрду, будуть, як зазначив о. Олів’є Рібадо Дюма, післяобідні вистави, присвячені життю і постаті св. Бернадетти. Вони будуть платні і відбуватимуться з п’ятниці до неділі о 17:00. 

Ректор санктуарію очікує, що до Люрду під час канікул повернуться близько 60% паломників, які відвідували це місце до пандемії. За його словами, санітарний паспорт не буде потрібен, але кількість паломників, яким одночасно дозволять брати участь у вечірніх процесіях, буде обмежена до 500 осіб.