Розпорядок богослужінь похорону владики Юліяна Вороновського
  • Птн, 01/03/2013 - 17:20

28 лютого, о 18.35, на 77-му році життя, 45-му році священства, 27-му році єпископства відійшов до вічності Владика Юліан (Вороновський), вислужений єпископ Самбірсько-Дрогобицької єпархії.

Пригадуємо, що 17 лютого Владику Юліана прооперували і він знаходився у реанімаційному відділені Львівської обласної лікарні.

Розпорядок похоронних відправ:

м. Дрогобич

П’ятниця, 1 березня:

01.15 – виставлення тіла у Катедральному Соборі Пресвятої Трійці.

18.00 – Парастас. Читання Євангелія.

Субота, 2 березня:

12.00 – Божественна Літургія за упокій архиєрея. Читання Євангелія.

18.00 – Відспівання Чину архиєрейського похорону. Читання Євангелія.

Неділя, 3 березня:

18.00 – Відспівання Чину архиєрейського похорону. Читання Євангелія.

Понеділок, 4 березня:

10.00 – Соборова архиєрейська Божественна Літургія. Останнє цілування. Похоронна процесія м. Дрогобичем до храму Преображення Господнього (вул. Стрийська, 173). Громадська панахида. Перевезення тіла до Святоуспенської Унівської лаври.

с. Унів

18.00 – виставлення тіла в Лаврі. Відспівання монашого похорону. Читання Євангелія.

Вівторок, 5 березня:

10.00 – Соборова архиєрейська Божественна Літургія. Останнє цілування. Поховання на Чернечій горі Святоуспенської Унівської лаври.

Додаток:

Владика Юліан (Вороновський) народився 5 травня 1936 року в с. Гумниська Бузького району на Львівщині в сім'ї Івана та Ксенії з роду Костишин. Після закінчення середньої школи вступив до Українського поліграфічного інституту у Львові, котрий закінчив у 1961 році зі спеціальністю інженера-технолога поліграфічного виробництва. Упродовж п'ятнадцяти років працював на різних посадах від інженера до начальника відділу в Проектно-конструкторському інституті у Львові. Відтак через віровизнання змушений був звільнитися і перейти на просту роботу в котельню, де працював до часу виходу УГКЦ із підпілля.

У 1958 році вступив до монастиря Студійського уставу підпільної Української Греко-Католицької Церкви. Будучи монахом і працюючи на державній роботі, навчався у підпільній Духовній семінарії, що діяла у Львові.

27 жовтня 1968 року у Львові був висвячений Митрополитом Василем (Величковським) на ієрея. Відтоді виконував служіння священика підпільної УГКЦ, будучи настоятелем, а опісля ігуменом монастиря Студійського уставу.

30 вересня 1986 року отримав єпископські свячення [святитель Архиєпископ Володимир(Стернюк)]. Відтак був призначений єпископом-помічником місцеблюстителя Львівської архиєпархії. У 1991 році став архимандритом монастиря Студійського уставу і ректором Львівської духовної семінарії Святого Духа.

У квітні 1993 року йому доручено адміністрування новоутвореної Самбірсько-Дрогобицької єпархії, а 17 квітня 1994 року відбулася його інтронізація на Правлячого єпископа цієї єпархії.

27 жовтня 2011 року повідомлено, що Блаженніший Святослав (Шевчук) за згодою Синоду Єпископів УГКЦ прийняв зречення Владики Юліана з уряду Єпарха Самбірсько-Дрогобицького. Відтоді Владика Юліан став вислуженим єпископом Самбірсько-Дрогобицьким.

Джерело: Департамент інформації УГКЦ