Розпорядження єпископа Леона Дубравського щодо покутно-благального молебня
  • Нед, 26/01/2014 - 20:57

Дорогі священики, ченці та черниці! Дорогий Люде Божий!

У зв’язку з тривожною, напруженою ситуацією в Україні, зокрема сумними і трагічними подіями останніх днів у Києві, де триває протистояння, а внаслідок насильницьких дій проливається братня кров та гинуть люди, як правлячий єпископ Кам’янець-Подільської Дієцезії постановляю, щоб в усіх парафіях Дієцезії щоденно після Святої Літургії проводити покутно-благальний молебень перед Пресвятими Дарами, випрошуючи у Милосердного Бога опам’ятання для сторін протистояння і їхню добру волю припинити насильство та розпочати діалог, який принесе державі мир.

Покутно-благальний молебень слід проводити щоденно після кожної Святої Літургії (зокрема там, де священик проживає постійно), а також в неділю і свята у доїздних парафіях.

Порядок проведення молебню наступний:

Виставлення Пресвятих Дарів та оголошення наміру молитви: «Просимо Милосердного Бога, щоб усі сторони протистояння у нашій державі опам’яталися, мали добру волю припинити насильство та розпочали діалог, який принесе Україні мир.»
 Коронка до Божого Милосердя або Розарій.
Спів або рецитування Суплікації (Святий Боже, Святий Кріпкий, Святий Безсмертний, помилуй нас (тричі). Від мору, голоду і війни врятуй нас, Господи (тричі). Від наглої та несподіваної смерті збережи нас, Господи (тричі). Ми, грішні, Тебе, Боже, просимо, вислухай нас, Господи. (тричі).  
Закінчення Молебню відбувається згідно Літургійних приписів.

Заохочую також до посту в цьому намірі у міру власних можливостей, обираючи собі довільний день тижня.

Покутно-благальні молебні триватимуть до врегулювання цієї сумної ситуації в нашій державі. Розпорядження зобов’язує з 24 січня 2014 року.

Висловлюю свої глибокі співчуття рідним та близьким усіх загиблих, а також усім постраждалим під час згаданих подій.

З пастирським благословенням та молитвою

Єпископ Леон Дубравський
Правлячий Єпископ Кам’янець-Подільської Дієцезії

о. Віталій Воскобойнік
Канцлер

Джерело: www.credo-ua.org