Розп’яття, що зупинило епідемію чуми в Римі, переносять на площу св. Петра для благословення Urbi et Orbi
  • Чтв, 26/03/2020 - 17:27

Чудотворне розп’яття, перед яким Папа Франциск молився позаминулої неділі в намірі припинення пандемії коронавірусу, переносять з римського храму  на площу св. Петра у Ватикані для виставлення під час трансляції молитви за припинення пандемії та благословення Urbi et Orbi.

Працівники Ватикану зняли розп’яття з храму Сан-Марчелло-аль-Корсо в середу ввечір і планують встановити його на площі св. Петра.

Римляни вважають це розп’яття чудотворним від того часу, як в наслідок пожежі, що цілком знищила храм 23 травня 1519 року, воно було єдиним, що вціліло. Через три роки після тих подій Рим охопила епідемія чуми.

Тоді на прохання католиків Риму, розп’яття пронесли процесією від монастиря Слуг Марії на Via del Corso до площі св. Петра, зупиняючись у кожному кварталі міста. Процесія тривала 16 днів, з 4 по 20 серпня 1522 року. Коли розп’яття повернули до храму св. Марселя, чума відійшла від Риму.

Після того часу процесії з чудотворним розп’яттям проходять приблизно раз на 50 років – з нагоди святого римського року-, а на задній частині розп’яття вписують імена тих Пап, які засвідчили таку процесію. Останнім вписаним іменем Папи є св. Іван Павло ІІ, котрий вшановував розп’яття з нагоди «Дня прощення» в ювілейний 2000 рік, інформує Catholic Herald.