Розслідування католицької школи Ковінґу довело невинність її студентів в інциденті з індіанцем
  • Чтв, 14/02/2019 - 19:31

Розслідування третьої сторони, яке було проведено на замовлення єпархії Ковінґу та Вищої католицької школи Ковінґу з метою оцінити поведінку групи студентів-католиків, що стали учасниками інциденту після участі в Марші за життя, показало, що студенти не чинили жодних образливих дій, які їм приписують.

Як ми раніше інформували, минулого місяця студентів, що очікували на свої автобуси після участі у Марші за життя, хотів втягнути в конфлікт індіанець Натан Філліпс. ЗМІ подали цей інцидент в такий спосіб, наче хлопці ображали і залякували Філліпса. Після того як було опубліковано упереджені відео, на студентів школи Ковінґу посипалась маса засуджень, звинувачень, в тому числі з боку єпархії, єрархії та школи. Американські ЗМІ почали хвилю цькувань щодо учнів.

Однак після того як наступного дня було опубліковане повне відео, зняте на місці інциденту, на захист учнів одним з перших виступив президент Трамп, а вже після того свої заяви із засудженням почали видаляти єпархія, школа, а також організатори Маршу за життя, участь в якому брали студенти.

У відповідь на реакцію медія, один із учнів Нік Сендмен розповів як ситуація виглядала з боку студентів.

Після цього єпископ Ковінґу та Балтиморська Архиєпархія вибачились перед студентами за те, що безпідставно засудили їх.

Щоб висловити свою солідарність з сім’єю Сендмена, католики з усієї Америки зібрали понад 36 тисяч доларів, щоб покрити вартість навчання Ніка Сендмена та двох його молодших братів.

Розслідування, яке було проведено на замовлення єпархії та школи, показало, що немає жодного доказу того, що студенти скандували «побудуйте стіну» чи промовляли будь-які расистські висловлювання до Філліпса. Також було підтверджено, що Філпіпс першим підійшов до групи студентів, вони вигукували гасла, які використовують на тренуванні, з метою приглушити расистські насмішки, а хлопець, котрий на відео висловлює непристойний жарт, імітуючи зґвалтування, не є студентом католицької школи Ковінґу.

Варто додати, що ні Філліпс, ні його донька не відповіли на запит подати свою версію подій для розслідування.

Як інформує LifeSiteNews, хоча студенти тепер є вільними від загрози дисциплінарного покарання, конфлікт ще не є до кінця вирішений. Повідомляється, що ФБР розслідує насильницькі погрози в сторону школи, а адвокати студентів попередили, що можуть подати до суду на численні ЗМІ, а також на самого Натана Філліпса за наклеп.