Розтин підтвердив, що камерунського єпископа вбили
  • Птн, 09/06/2017 - 12:23

Результати розтину підтвердили, що єпископ Жан-Марі Бенуа Балла з Бафії, Камерун, став жертвою вбивства, а не самогубства.

Єпископ Баллу, тіло котрого знайшли в річці 2 червня, був «підданий тортурам і жорстоко вбитий», - йдеться у звіті розтину.

Як повідомляє CNA, 58-річний єпископ Балла виїхав із своєї резиденції ввечері 30 травня. Він зник, а його автомобіль знайшли припаркованим на мості Санаґа поблизу Ебебди. 2 червня його тіло знайшли у річці, за 10 миль від моста. В його авто знайшли записку «Не шукайте мене. Я у воді». Спочатку припускали, що це була записка перед самогубством, однак згодом результати розтину показали, що він був вбитий. Як показала експертиза, тіло єпископа перебувало у воді не більше 4 годин до того, як його знайшли; в його легенях не було води, тобто він не втопився; єпископа піддали тортурам і жорстоко вбили.

Наразі поліція не визначила підозрюваних і мотиву вбивства єпископа. Однак його смерть може бути пов’язана із смертю о. Армеля Коллінза Д’ями, ректора семінарії в Бафії, тіло котрого знайшли минулого місяця.

Нагадаємо, що в Камеруні відбулось третє за останній місяць вбивство католицького священика. Тіло о. Августина Нді, пароха Нґуті, знайшли 7 червня в його кімнаті, двері до якої були виламані.