«Розумні міста» будуватимуть з думкою про кожного
  • Чтв, 28/02/2013 - 16:13

5-го березня 2013 року на юридичному факультеті Вільного Університету ім. Пресвятої Богородиці (Рим – Італія) буде проведено майстер-курс «Стратегія та інструменти для «Розумних міст» (Smart City).   Smart City – це місто, в якому все побудоване за принципами «сталого розвитку», а це означає, що це місто, яке своїм жителям може запропонувати відповідно вищий рівень якості життя в міських умовах, по відношенню до інших.

Метою курсу є підготовка фахівців, завданням яких буде стати промоутерами розвитку, спрямованого на реалізацію моделі «розумних міст» в різних регіональних контекстах, заснованої на трьох стратегічних точках: охороні здоров'я, державному управлінні та природному довкіллі. Міждисциплінарний підхід в часі цього вишколу забезпечить належну підготовку майбутніх спеціалістів.

Покращити якість життя в містах – ніщо інше, як відповідально та позитивно почати вирішувати такі життєво необхідні речі як: оптимізувати рух транспорту, сприяти раціональному використанню енергетичних ресурсів, дбати про безпеку та природу; іншими словами, налагоджуючи всі сфери життя та діяльності, враховувати добро як жителів, так і довкілля, що, по своїй суті, одне і теж, адже дбайливе ставлення про останнє, ніколи не піде в ущерб людині. В побудові такого сталого розвитку міста та підтримці ефективної діяльності цієї моделі, до активної діяльності залучатимуться всі: від сфери послуг, підприємництва, до публічного управління; від шкіл до університетів.

Сам факт, що цей майстер-курс буде відкритий єпископом-помічником Римської єпархії, Лоренцо Леуцці свідчить ні про що інше, як про те, що проблеми людини та її довкілля серйозно лежать на серці Католицької Церкви, яка, в свою чергу, всіма можливими способами та засобами намагається підтримувати і розвивати автентичне розуміння сталого розвитку. Ставитись до нашого природного довкілля згідно з нашим первинним покликанням «порати і доглядати» – це запорука успішного втілення моделі сталого розвитку в сучасному світі.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології з посиланням на Zenit