Розважання під час прощі до Зарваниці “Віра у житті родини”
  • Втр, 16/07/2013 - 00:47

У рамкаж Всеукраїнської прощі до Зарваниці, 13 липня 2013 р. Комісія УГКЦ у справах родини провела розважання для прочан на тему «Віра у житті родини», які були приурочені Року віри. Розважання очолив Владика Дмитро Григорак, єпарх Бучацький, голова Синодального комітету подружжя і сім’ї.

Владика виголосив привітальне слово для прочан та уділив свого Архиєрейського благословення. Владика Дмитро наголосив на важливості родини у переданні віри, адже саме батьки є першими вчителями віри для своїх дітей і прикладом для наслідування. Християнська сім’я має бути «домашньою Церквою», яка не тільки передає християнські цінності власним дітям, але й несе їх у світ. Далі науки виголосили голови єпархіальних Комісій родини, які розкрили питання віри у родині. Були висвітлені теми про свідчення віри родин в історії і у сучасному світі, про віру у різних аспектах родинного життя. о. мітр. Іван Сивак, голова Комісії родини Тернопільсько-Зборівської Архиєпархії, виступив із доповіддю на тему «Віра родин ісповідників Теребовлянщини». о. Олег Кобель, голова Комісії родини Стрийської єпархії, у своїй доповіді розкрив тему «Свідоцтво віри в сучасних християнських родинах». о. Василь Чорній, голова Комісії родини Івано-Франківської Архиєпархії, представив доповідь на тему «Сім’я як місце передання віри». Доповідь на тему «Молитва у житті родини» виголосив о. Василь Нестер, голова комісії родини Самбірсько-Дрогобицької єпархії. о. Тарас Звір, представник Сокальсько-Жовківської єпархії, виступив із доповіддю на тему «Сім’я перед загрозою заробітчанства». о. Олег Гладун, голова Комісії родини Бучацької єпархії, представив доповіддь на тему «Подружня плідність – дар і завдання».

Усі доповіді супроводжувались виступами творчих колективів, серед яких були і священичі родини, і семінаристи, і вокальні ансамблі, і окремі виконавці.

На завершення роздумів про родину із подячним словом виступили о. д-р. Богдан Тимчишин, голова Комісії УГКЦ у справах родини та Владика Дмитро Григорак.

 

Завантажити доповіді:

«Віра родин ісповідників віри землі Теребовлянської» – о. м. Іван Сивак, голова Комісії родини Тернопільсько-Зборівської Архиєпархії

«Молитва у християнській родині» – о. Василь Нестер, голова Комісії у справах родини Самбірсько-Дрогобицької єпархії

«Подружня плідність – дар і завдання, гріхи проти плідності» – о. Олег Гладун, голова Комісії родини Бучацької єпархії

«Свідчення віри в християнських родинах» – о. Олег Кобель, голова Комісії родини Стрийської єпархії

«Сім’я перед загрозою заробітчанства» – о. Петро Звір, голова Комісії родини Сокальсько-Жовківської єпархії

«Сім’я як місце передавання віри» – о. Василь Чорній, голова Комісії у справах родини Івано- Франківська Архиєпархії.

Джерело: http://rodyna.ugcc.org.ua