Розведення людей
  • Пон, 16/05/2016 - 09:51

До чого веде розмивання кордонів в розумінні людськості? Відповідь приходить в світлі відкриття вчених Кембріджу, котрі заявили про "переломні дослідження над людським ембріоном", які однозначно вказують на проведення експерементів над людьми. 

Науковці створили умови необхідні для розвитку зародка поза організмом матері. Вони оправдовують ці експерименти бажанням зрозуміти процеси під час ембріонального розвитку і той факт, що, завдяки цьому "відкриттю" можуть краще дізнатися, чому так багато вагітностей закінчуються провалом. Вся ця ситуація нагадує, однак, дослідження д-ра Менгеле (Йозеф Менгеле - німецький лікар, який проводив експерименти над в'язнями табору Освенцім під час Другої світової війни, прим.КО), який також намагався знайти причини різних захворювань і розладів, а також досліджував питання штучного запліднення. Внаслідок його експериментів були вбиті багато людей.

Сьогодні науковці продовжують його працю, проводячи експерименти над трошки меншими людьми. Пересуваються також і межі часові. В Великобританії вже можна проводити експерименти над зародками до 14 днів життя.

Проф. Magdalena Zernicka-Goetz, авторка дослідження, однак, висловила думку, що було б доцільно стежити за розвитком людини і після цього періоду, продовжуючи нелюдські експерименти. Ali Brivanlou, біолог з нью-йоркського Університету Рокфеллера, додав: "дуже сумно, що на початку 21ст. людина знає більше про риб, жаб і мишей, ніж про себе".

Але хіба не є більш шокуючим те, що ми, протестуючи проти використання тварин в лабораторіях, погоджуємось на використання в лабораторіях маленьких людей?

Кароліна Юрковська, stopaborcji.pl