"Розвиваймо нашу віру, читаймо Святе Письмо, вивчаймо катехизм і не жаліймо себе" - Кир Михаїл (Колтун) у Бродах
  • Пон, 10/12/2018 - 15:01

8-12-2018 р. Б. у Бродах відбулася конференція присвячена сторіччю від дня смерті о. Крила Селецького. З цієї нагоди, на запрошення о. Ярослава Царика, Кир Михаїл (Колтун) єпископ Сокальсько-Жовківський, у співслужінні багатьох священиків, очолив Божественну Літургію у храмі Воздвижнння Чесного і Животворящого Хреста, по звершенні якої у домі просвіти м. Броди відбулася конференція.

У своїй проповіді архиєрей закцентував  увагу на особі о. Кирила Селецького, а зокрема на його словах, якими він закликав не «жаліти себе», а розвивати живу віру.

СВІТЛИНИ

"Не жаліймо себе, повчає Кирило Селецький. Не жалійте себе у вірі, але розвиваймо нашу віру, читаймо Святе Письмо, вивчаймо катехизм, не жаліймо себе, але радше прививаймо і розвиваймо нашу віру, ту, яку Кирило Селецький з наполегливістю передавав для люду вірного... Найціннішим даром є віра, яку ми усі зобов'язані передавати, бо інакше, якщо не будемо цього робити, то матимемо лише вигляд людини, а людських цінностей, людської краси, ми не здобудемо.

Не жаліймо себе, свого серця, щоби ближньому дарувати любов..." (Зі слова преосвященного владики Михаїла).