РПЦ визнала "Донецьку народну республіку"
  • Втр, 22/07/2014 - 15:01

Глава Синодального відділу зовнішніх церковних зв’язків Московського патріархату митрополит Волоколамський Іларіон Алфєєв визнав так звану "Донецьку народну республіку". Про це повідомляє офіційний сайт Синодального відділу зовнішніх церковних зв’язків Московського патріархату. Посада митрополита Алфєєва є відповідником посади міністра закордонних справ держапарату. Тому таку позицію митрополита Алєєва можна вважати офіційною позицією РПЦ.

Як повідомляє згаданий сайт, 20 липня цього року у своєму архипастирському слові митрополит Алфєєв вжив словосполучення «влада Донецької народної республіки» без жодних застережень, типу «так звана», «самопроголошена» та поставив її суб’єктність в один рівень з суб’єктністю офіційної української влади. Сайт ці його слова стосовно терористичного угруповання під назвою ДНР подає так само без жодних додаткових застережень. Цей факт є в реальності актом визнання терористичного угруповання законною владою на території падіння малайзійського «Боїнгу».

Окрім цього, митрополит Алфєєв звинуватив ОБСЄ у негуманному поводжені з тілами загиблих пасажирів та членів екіпажу збитого терористами з «ДНР» літака. Також митрополит Алфєєв в черговий раз заявив про те, що в Україні триває громадянська війна.