РПЦ вважає Європу ворогом християнства і кохається в єпископі, який в Гітлері бачив християнського воїна
  • Птн, 23/01/2015 - 18:29

Вчора, 22 січня 2015р., в Держдумі РФ відбувся круглий стіл на тему «Спадок Святої Русі і виклики сучасного світу». Доповідь від імені Московського патріархату мав митрополит Іларіон Алфєєв – керівник Синодального відділу Московського патріархату з питань зовнішніх церковних зв’язків.

У ході своєї доповіді, окрім багатьох історичних ляпсусів, серед яких виділяється твердження, що норман св. Володимир Великий відображає усі протиріччя російського характеру, митрополит Алфєєв констатував, що на його думку, домінуючою релігією в Європі є секуляризм і лібералізм.

На думку російсько-православного церковного «міністра зовнішніх справ», Європа стала локомотивом ідей, які руйнують мораль, а тим самим і християнство.

У той же ж час і в своїй доповіді митрополит Алфєєв зацитував слова сербського єпископа Ніколу Веліміровічя. Це вже не вперше митрополит Алфєєв звертається до слів цього діяча сербського православ’я, який попри свої конфлікти з німецькою окупаційною владою, бачив у Гітлері християнського воїна-визволителя Європи, а у німецькому націонал-соціалізмі – цілком православне суспільне вчення. Більше того, Велеміровічь вважав що і основоположник сербського православ’я - перший архиєпископ автокефальної сербської церкви Сава Неманічь, був націонал-соціалістом у повному значенні цього слова.