Рубрика "Важкі питання". Як проходить звичайний день Папи Франциска?
  • Втр, 18/03/2014 - 22:42

ПИТАННЯ: Як проходить звичайний день Папи Франциска? Я читаю і дивуюся, як він все встигає, його служіння дуже насичене подіями.

ВІДПОВІДЬ: Папа Франциск, який проживає в Домі Святої Марти, встає о пів п'ятої ранку. Близько двох годин він молиться і розмірковує над літургійними читаннями дня, які стають основою для його щоденних проповідей на ранковій Месі. Незадовго до сьомої години Папа спускається до каплиці Дому Святої Марти, де зазвичай його очікують близько п'ятдесяти чоловік, у тому числі кілька священиків і два секретаря - монс. Альфред Шуереб і монс. Фабіан Педаккьо. Щодня в цих ранкових богослужіннях беруть участь віруючі з різних римських парафій. Папа не може відвідати всі храми, тому запрошує до себе їх парафіян.

Після Меси Папа зазвичай сідає в останні ряди і перебуває кілька хвилин у мовчазній молитві. Потім виходить в хол і вітає окремо кожного хто прийшов на Службу Божу.

Сніданок накривають в 8:00 в загальній трапезній. Обідає Св. Отець в першій, а вечеряє - о 8 годині вечора. Під час вечері офіціант подає тільки першу страву, а потім всі, в тому числі і Папа, обслуговують себе самі. Папа одного разу пояснив: "Мені просто необхідно жити серед людей. Одному мені було б погано".

Протягом дня Папа проводить аудієнції і зустрічі, приймає глав держав, розглядає документи з Держсекретаріату і з ватиканських Конгрегацій. Крім того, Папа сам читає щодня близько 50 листів з декількох тисяч, які приходять кожен день (рештою займається Відділ кореспонденції Св. Отця). Папа сам, без посередників, відповідає на деякі з них по телефону.

За матеріалами http://ru.radiovaticana.va